Takového koledníka byste potkat nechtěli! KSW láká hororovým klipem na postojářskou bitvu

Takového koledníka byste potkat nechtěli! KSW láká hororovým klipem na postojářskou bitvu KSW vydalo halloweenské promo na lednový turnaj | zdroj: FOTO: KSW

Největší polská MMA organizace odhalila plány na první turnaj příštího roku. Ve Štětíně se dočkáme zajímavého měření sil boxera s kickboxerem, samozřejmě pod MMA pravidly. Chybět by neměl ani domácí miláček Michał Materla.

Krátkým videem v klasickém KSW stylu představila polská organizace hlavní zápas plánovaného turnaje s číslem 78 ve Štětíně. Jeden z nejznámějších polských boxerů Artur Szpilka v něm v předvečer Všech svatých přivítal neméně slavného koledníka, Arkadiusze Wrzoska.

Souboj těchto dvou velikánů nejen polské postojářské scény byl na stole už v momentě, kdy se oba bojovníci rozhodli přesedlat na MMA. Což tedy upřímně není příliš dlouho, protože si své debuty odbyli teprve v letošním roce. Přesto se dá říct, že jejich střetnutí bylo od té chvíle nevyhnutelné, zvlášť pro matchmakery KSW.

Čekat by nás totiž měl extrémně atraktivní zápas. Artur Szpilka má za sebou v boxu velice úspěšnou kariéru, na jejímž vrcholu se neúspěšně pokoušel o pás mistra světa WBC v těžké váze. Nad jeho síly byl tehdy slavný Deontay Wilder, a přestože se Polákovi dařilo jeho drtivé pravačce vyhýbat po skoro celých devět kol, prohře na KO nakonec stejně neunikl. Po poslední porážce od krajana Różańského v roce 2021 se pak rozhodl vyměnit boxerský ring za klec, kde si připsal již dvě výhry, jednu v KSW a druhou v konkureční organizaci High League.

Arkadisuz Wrzosek se může pyšnit také obdivuhodnou kariérou. Zvláště v kickboxu, kde se stal jedním z nejlepších bojovníků organizace Glory a vloni se mu povedlo knockoutovat legendu Badra Hariho. I když je třeba přiznat, že nizozemský kickboxer měl v tu chvíli to nejlepší již za sebou. Jejich odvetu v březnu letošního roku pak negativně poznamenal další charakteristický rys polského těžkotonážníka. Jakožto důležitou postavu příznivců fotbalového klubu Legia Warszawa jej totiž na zápasy doprovází velmi oddané jádro fanoušků. Ti ve zmíněné odvetě s Harim rozpoutali v hale takové peklo, že byl zápas ve druhém kole zastaven a skončil bez výsledku.

Po tomto fiasku navíc polského bojovníka z Glory vyhodili, avšak okamžitě jej oslovilo KSW, kde se na takřka domácí půdě naproti stadionu Legie uvedl šílenou bitvou s Tomaszem Sararou. I když byl v prvním kole blízko porážce, prokázal svou houževnatost a ubil svého soupeře ve třetím kole. Pokud bude jeho zápas se Szpilkou alespoň zpola tak dobrý, tak se rozhodně máme na co těšit.

Kromě hlavního zápasu v těžké váze byl ohlášen také návrat štětínského rodáka Michała Materly, který se pokusí vrátit na vítěznou vlnu po hrůzostrašném KO, jenž utrpěl v zápase s Mariuszem Pudzianovskim. V kleci by se zde měl objevit také českému publiku známý Tomasz Romanowski, který si svou jedinou prohru z posledních 14 zápasů připsal s Patrikem Kinclem.

Zdroje:  KSW MMA Twitter

Nejnovější články