Thaiboxer Jiří Apeltauer se rozloučí s kariérou zápasem s legendou Sudsakornem

Thaiboxer Jiří Apeltauer se rozloučí s kariérou zápasem s legendou Sudsakornem zdroj: Profimedia

Legendární Aplik si do svého posledního zápasu vybral Sudsakorna sor Klinmee, jednoho z nejlepších a nejzábavnějších thajských bojovníků.

Jiří Apeltauer je už dlouhá léta stálicí bojových sportů u nás. Vyznavač tradičního muaythai už se s kariérou loučil několikrát. Naposledy v dubnu na XFN Legends, kde bohužel těsně 2:1 na body prohrál s Jakubem Dobiášem z Victory gym Trenčín. Aplik v rozhovoru pro Czechfighters prozradil, proč se rozhodl pro ještě jeden rozlučkový zápas: „uzrálo to ve mně po tom, co se událo okolo XFN. Ač jsem sám neměl s touto organizací jediný problém, nechtěl jsem končit na akci, kde výkony a zápasy zapadnou kvůli humbuku kolem toho.“

Rozloučí se tak na akci, která je pro něj srdcovou záležitostí. V Lucerně totiž zápasil od jejích počátků, kdy tam v ringu poměřoval síly s thajskými bojovníky. Nyní se kruh symbolicky uzavře, protože se v posledním zápase kariéry utká s jedním z nejznámějších thajských bojovníků – Sudsakornem sor Klinmee. Ten má na kontě přes 300 zápasů a je známý svým zábavným stylem, kdy neustále dělá srandičky pro diváky, aby následně tvrdě zaútočil. Po Buakawovi je to rozhodně největší thajské jméno, které se na galavečeru u nás objeví.

Pro Jirku je to nejenom obrovská výzva, ale také splněný sen. Před pár lety prý dostal otázku, jestli má ještě nějaký zápasnický sen, na kterou odpověděl, že by chtěl bojovat proti nějakému známému bojovníkovi, přičemž padlo i jméno Sudsakorna. Letos si na to vzpomněl Aplikův kamarád a trenér Lukáš „Masta“ Jirkovský a věci se daly do pohybu. A jak hodnotí svého nadcházejícího soupeře sám Apeltauer? „No, zhodnocení je, že to nebude prdel.“

Podívejte se na highlight ze Sudsakornových zápasů a posuďte sami:

Konec aktivní kariéry pro Apeltauera rozhodně nebude znamenat konec s thaiboxem, protože vede úspěšný klub Aplik Muaythai. V Lucerně se pod pravidly thaiboxu představí také jeho syn Samuel a pomyslná pochodeň tak bude předána nastupující generaci bojovníků. Ze stejného klubu bude k vidění také Josef Vít, který se nedávno představil na Fusion FN v Brně ve čtyřčlenné pyramidě a nyní zaskočí za nemocného týmového kolegu Vladimíra Říhu v zápase K-1 na 4x3 minuty o český titul WAKO PRO, v boxu se zase Michal Dufek se Saidem Rahimim pobijí o titul RBO.  Pokud tedy máte 30.12. čas a zajímají vás ringové bojové sporty, určitě si nenechte ujít akci s unikátní atmosférou pražské Lucerny a 30.let.

Zdroje:  Czech Fighters

Nejnovější články