Bouřlivák Badr Hari se vrací, aby podruhé vyzval šampiona Verhoevena a vrátil zašlý lesk kickboxu

Bouřlivák Badr Hari se vrací, aby podruhé vyzval šampiona Verhoevena a vrátil zašlý lesk kickboxu zdroj: Profimedia

Kdysi se před Badrem Harim třásli všichni bojovníci K-1. V sobotu se tenhle bouřlivák vrací po delší pauze do ringu a bude chtít ukázat, že to v sobě pořád má.

V časech, kdy K-1 kralovala bojovým sportům, byl Badr Hari jednou z největších hvězd a zároveň  největším „bad boyem“ kickboxu. Svým agresivním stylem dokázal porazit v podstatě každého soupeře. Často vsázel na jednu kartu a od začátku šel po hlavě do přestřelky. Překvapil tak třeba prakticky neporazitelného obra Semmy Schilta a ukončil ho hned v první minutě zápasu.

V podobném stylu zastavil také spanilou jízdu Alistaira Overeema, který si do K-1 odskočil z mma a kosil jednoho soupeře za druhým. Badr vždy doručil divácky atraktivní podívanou, a přestože v posledních několika letech takřka neboxoval, má na kontě úctyhodných 120 zápasů, z nichž 106 vyhrál a 92krát ukončil soupeře KO.

Bohužel ale často své emoce nedokázal kontrolovat, což mu nejednou způsobilo problémy v ringu i mimo něj. Vzpomeňme třeba na slavný finálový zápas, kdy ležícímu Bonjaskymu dupnul na hlavu a byl diskvalifikován.  Později byl dokonce obžalován za pokus o vraždu, když na párty napadl holandského milionáře, a spoustu menších násilných trestných činů. S krachem slavné K-1 šel navíc dolů i kariérně a v roce 2015 dokonce oznámil, že končí se zápasením. O víkendu se však znovu vrací v nejočekávanějším zápase Glory v tomto roce.

Zlatá doba K-1 je nenávratně pryč a kickboxu momentálně bohužel schází zajímaví šampioni a s nimi spojená mediální pozornost. Právě Hari by to mohl změnit, v což doufá i sama organizace Glory. Šampion Rico Verhoeven však vypadá prakticky neporazitelný a momentálně je na vlně 11 vítězství v řadě. S Harim se potkal už v roce 2016, ale Badr se ve druhém kole vzdal kvůli zranění ruky. Sám Rico si však myslí, že své zranění nafingoval, protože už nechtěl dál bojovat.

V sobotu proběhne dlouho očekávaná odveta. Otázkou je, v jaké formě se Badr představí. V posledním zápase sice nevypadal špatně, ale byl jen stínem svého dřívějšího já. Verhoeven je teď na vrcholu a je především skvělý technik, který se nehrne do bezhlavých přestřelek. I proto mu bývá často vyčítáno, že dělá nudné zápasy a nemá knockout úder. Oba na sebe sice na tiskových konferencích verbálně útočí, avšak nemají důvod se nemít rádi, protože se vzájemně potřebují. Rico potřebuje porazit zajímavé jméno, které Hari stále má. Rodák z Maroka by zase rád získal pás, navíc nad dlouholetým šampionem. A Glory by zase rádo epickou bitvu, která by přitáhla potřebnou pozornost a zároveň zavdala možnost třetímu zápasu.

Jak souboj dopadne se dozvíme už tuto sobotu na Glory Collision 2.

Nejnovější články