Tragédie nejen pro ruský sport, v Sevastopolu se utopily dvě špičkové kickboxerky

Tragédie nejen pro ruský sport, v Sevastopolu se utopily dvě špičkové kickboxerky zdroj: Profimedia

Dvojice vrcholových ruských sportovkyň zahynula při plavání u Sevastopolu.

Opět na chvíli odbočíme ze světa MMA. V ruském přístavním městě Sevastopol se stala tragická událost přesahující hranice sportu. Během bouře se v moři utopily dvě ruské kickboxerské šampionky. Fatima Žagupová byla několikanásobná ruská mistryně a Elina Gismejeová dokonce světová šampionka. Obě se připravovaly na nadcházející mistrovství světa.

Obě sportovkyně, Žagupová, které bylo třiatřicet let a sedmadvacetiletá Gismejeová byly na tréninkovém kempu na Krymu a šly si zaplavat poblíž jachtařského klubu. I přes varování před bouří jedna z nich skočila z mola do velikých vln a začala se topit. Druhá se za ní okamžitě vrhla na pomoc, ale síla vln udolala i ji. Obě dvě těla, už bez známek života, byla vytažená z vody až po několika hodinách.

Podle svědků a záchranných složek obě ženy volaly o pomoc, ale záchranáři se nemohli kvůli bouři přiblížit k molu, kde se obě topily.

Ruská federace kickboxu ihned vydala oficiální zprávu, ve které vyjadřuje upřímnou soustrast a zároveň nabízí pozůstalým rodinám i přátelům veškerou pomoc. V Sevastopolu, kde k tragédii došlo zasedl také vyšetřovací výbor, který celou situaci ještě jednou prověří a zjistí, kde se pochybilo a jestli není za tragickou smrt sportovkyň někdo zodpovědný. Dva promarněné životy už to bohužel nevrátí.

Zdroje:  Daily Mail , Russia Today , tisková zpráva

Nejnovější články