Thajec Nattawut neměl šanci, šel dvakrát k zemi a dál raději nepokračoval. Kdo se s fenomenálním Allazovem utká ve finále?

Thajec Nattawut neměl šanci, šel dvakrát k zemi a dál raději nepokračoval. Kdo se s fenomenálním Allazovem utká ve finále? Chingiz Allazov Thajce Natawuta doslova přejel. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Ti nejlepší světoví kickboxeři se opět sešli, aby v kleci poměřili síly v rámci vyřazující pyramidy. Oba postupující předvedli naprosto dominantní výkony, jeden dokonce ihned po zápase dostal od šéfa prémii.

Nabitá kickboxerská pyramida pod hlavičkou ONE Championship pokračovala dvěma semifinálovými zápasy. Ten první byl papírově favoritem na zápas roku, jenže Marat Grigorian musel na poslední chvíli odstoupit kvůli nákaze koronavirem. Pozvánku do prestižního turnaje tak dostal Thajec Smokin Jo Natawut, na kterého však čekal tvrdý oříšek v podobě Chingize Allazova.

Azerbajdžánec trénující v Bělorusku přiznal, že přípravu zaměřil specificky na původního soupeře, který jde dopředu a zakládá si především na boxerských kombinacích. V závěru tedy musel taktiku překopat. "Ale pro mě to nebyl žádný problém," vzkázal sebevědomě. Zároveň předvídal, že bude mít mnohem větší sílu. Což se při pohledu na tělesné konstrukce obou bojovníků zdálo jako oprávněný předpoklad.

Už od prvních vteřin se zdálo, že Allazov je tím lepším. Byl rychlejší, přesnější, tvrdší i aktivnější. A byť se Nattawut snažil držet krok, v půlce úvodní trojminutovky šel po zvedáku na bradu a kolenu do žeber k zemi. Rozhodl se sice pokračovat, ale Chingiz zařadil vyšší rychlost a ze zápasu se stal tah na jednu branku. Po pár vteřinách se Thajec po sérii úderů opět ocitl na podlaze a nechal se odpočítat.

Svým dominantním výkonem Allazov nadchl šéfa ONE natolik, že ihned po zápase dostal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera, což na moment vykouzlilo na tváři jinak drsného bojovníka úsměv. Větší oslavy ale musel odložit, protože chtěl z bezprostřední blízkosti u klece sledovat následující zápas mezi Sitthichaiem Sitsongpeenonem a Davidem Kiriou, který měl určit druhého finalistu.

Favorit byl v tomhle duelu jasný, oba se už totiž před lety dvakrát utkali a pokaždé měl navrch thajský bojovník. "Vím, jak na něj, bude to před finále dobrý cvičný cíl pro mé údery," prohlašoval tedy sebevědomě. A záhy se ukázalo, že měl pravdu. Kiria totiž po většinu času jen pasivně zůstával v krytu a jako by se bál zaútočit, aby ho Sitthichai, bojující v opačném gardu, něčím nenachytal. Ten ho ale jen trpělivě rozebíral a chytře varioval své útoky, aby byly co nejméně čitelné.

Když v posledních vteřinách druhého kola chytře namísto roundkicku do žeber vyslal kop na hlavu, Kiriovi se na moment podlomila kolena a i když dával najevo, že o nic nejde, byl počítán.

Vyučování pokračovalo i ve třetím kole. Když už Kiria zkusil zaútočit, jeho výpady jen zčeřily zvuk, případně skončily v Sitthichaiově krytu. Thajec totiž jako by dopředu přesně věděl, co udělá. A jelikož měl vítězství v kapse, dovolil si v posledních vteřinách dokonce otočku a jakýsi zvláštní naskočený salto-kop.

Finále pyramidy je naplánováno už na 26. března na akci ONE X. Vítěz Grand Prix se ale nestane šampionem, ale pouze získá právo "krále" Superbona vyzvat. Kromě kickboxu uvidíme samozřejmě také MMA zápasy a také jednz novinku. Někdejší vládce muší váhy UFC - Demetrious Johnson se totiž podle hybridních pravidel střetne s thajským tvrďákem Rodtangem.

Na záznam celé dnešní akce ONE: ONLY THE BRAVE se můžete podívat na Youtube.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články