Tiskovka před boxerským soubojem Masvidala s Diazem se zvrhla v hromadnou bitku

Tiskovka před boxerským soubojem Masvidala s Diazem se zvrhla v hromadnou bitku Jorge Masvidal vs. Nate Diaz 1 | zdroj: Profimedia

Jak často opakují promotéři, dnes nestačí být dobrým zápasníkem, je potřeba být zajímavý, umět propagovat zápasy. Není ale žádným tajemstvím, že mnozí bojovníci nemají mediální povinnosti vůbec v lásce. Třeba jako Nate Diaz, který to dává jasně najevo.

Diazovu boxerskému zápasu s Jorgem Masvidalem mělo předcházet mediální turné po Spojených státech, po včerejší tiskovce se už ale další nejspíš neuvidíme. Zatímco před měsícem v Las Vegas vydržel zhruba 20 minut, než se zvedl a odešel, tentokrát v Anaheimu zvládl skoro dvojnásob. S Masvidalem si dali pár slovních výměn, nakonec ale Nate stejně jako minule prohlásil, že ho to nebaví a dal se na odchod. 

„Můžeme ještě udělat staredown s Jorgem? Poprosím vás oba do středu pódia,“ žádal ho moderátor, leč marně. „Dej si ho sám se sebou, ty ***,“ zahlásil Nate do mikrofonu a mířil pryč. Následovala ještě krátká slovní přestřelka s Masvidalem, který se ho snažil přilákat zpět.

Diaz sice odešel, ale situace v hledišti dál eskalovala. Masvidal plácl přes ruce někoho z Diazova týmu, což nezůstalo bez reakce, načež se do věci vložil ještě jeho trenér a strhla se mela. Z ní asi nejhůř vyšel onen člen Diazovy družiny, kterého Jorge odvláčel za vlasy a soudě podle šrámů v obličeji vyfasoval i několik ran. Celou situaci samozřejmě zachytily všudypřítomné kamery.

Konflikt poté ještě pokračoval v zákulisí, když se Diaz s Masvidalem potkali na chodbě a začali na sebe pokřikovat. Naštěstí ale byli od sebe dost daleko a ochranka je dokázala udržet od sebe.

Je jasné, že zájem o zápas po podobné roztržce půjde strmě nahoru. Zlá krev prostě táhne. Zároveň to ale působí trochu zbytečně a nevrhá to na bojové sporty dobré světlo, byť se zrovna u Masvidala a Diaze nedá mluvit o nějakém kalkulu, neboť se oba prezentují jako pouliční rváči, v jejichž světě nejsou podobné bitky ničím výjimečným. 

Boxerský zápas je každopádně naplánován na 6. června. Půjde o odvetu MMA souboje z roku 2019, v němž měl sice výrazně navrch Masvidal, nakonec ale bohužel zasáhl doktor a zakázal Diazovi pokračovat do čtvrtého kola kvůli tržné ráně nad okem. Povede se mu tentokrát v ringu lépe?

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články