Tohle by v UFC neprošlo! Lee zničil šampiona technikou, která je ve většině organizací zakázaná

Tohle by v UFC neprošlo! Lee zničil šampiona technikou, která je ve většině organizací zakázaná Christian Lee je opět šampionem! | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Jak řekl, tak udělal. Christian Lee tentokrát ukončil Yoona před limitem a vzal si zpět pás šampiona ONE Championship.

Christian Lee patří mezi největší hvězdy organizace ONE Championship, kde začal svou profesionální kariéru už v 17 letech a postupem času se propracoval až na trůn lehké váhy (77,1 kg).

Loni v září ho z něj ale po 25minutové bitvě sesadil Korejec Ok Rae Yoon. Lee nebyl s verdiktem bodových rozhodčích spokojený. "Když se podíváte na kritéria bodování ve ONE Championship, tak jsem vyhrál v každé oblasti. Co se týče blízkosti ukončení a poškození – zlomil jsem mu v prvním kole očnici, ve třetím jsem ho poslal k zemi a také jsem byl blízko k dotažení dvou submisí. To mluví samo za sebe. Jediná věc, za kterou mu musím dát kredit, je, že vydržel celých 5 kol a měl fyzičku, aby celou dobu zvládl udržet dobré tempo." 

Právě fyzická kondice byla u Leeho kamenem úrazu. Ihned si ale řekl o odvetu a sliboval, že přijde lépe připraven a zápas ukončí před limitem. Že nešlo o plané řeči dokazoval hned od začátku, zpátky se ale nedržel ale ani Yoon a zuřivé pěstní výměny oba prokládali extrémně tvrdými lowkicky.

Po dvou minutách trefil Lee highkick a okamžitě za něj navázal dlouhou kombinaci úderů.

Od té chvíle měl Lee navrch a byť Yoon nevypadal nijak extra otřesený, pronásledoval ho po ringu jako predátor na lovu. Po další minutě a půl trefil parádní kombo zadní capák – přední hák – zadní direkt, po němž šel Korejec k zemi, kde schytal pár kolen do hlavy. ONE na rozdíl od většiny ostatních organizací dovoluje využít kopy koleny i do uzemněného soupeře.

Yoon sice rychle vstal a ani tentokrát nevypadal nijak otřeseně, ale předním highkickem, na nějž navázal zadním capákem, ho Lee opět poslal zpátky na podlahu. Ten ale okamžitě vyskočil zpět do postoje a do konce kola přežil především díky nepropustnému krytu.

Pokud byste zápas zapnuli až po přestávce, měli byste možná pocit, že vyhrává Yoon. Působil čerstvějším dojmem a byl aktivnější, Lee ale rychle přebral otěže a po necelé minutě ho opět poslal k zemi. Pokus o zvednutí se pak Korejcovi překazil kolenem do hlavy. Další přilétly hned vzápětí, první tři sice minuly, ale čtvrté cíl našlo a znamenalo konečnou.

Povolení kolen do tzv. uzemněného soupeře ve ONE zásadně mění pravidla hry. Loni se o tom přesvědčil například Demetrious Johnson, dlouholetý vládce muší divize UFC. Tato technika má zkrátka velký potenciál rozhodovat zápasy a ačkoliv se může na první pohled zdát možná až příliš brutální, spousta bojovníků je pro její legalizování.

"Mé sebevědomí vychází z tvrdé práce, v tomhle sportu nejde nic předstírat. Posledně jsem říkal, že jsem byl 50%, tohle bylo 100 %. Ok Rae Yoon je bez pochyb jedním z nejlepších bojovníků na světě, respekt jemu, ale věděl jsem, jak to dneska dopadne," řekl po zápase znovu korunovaný šampion, který teď plánuje menší pauzu, aby mohl více času trávit s rodinou.

ONE Championship ale už dnes pokračuje dalším turnajem, kde v hlavním zápase uvidíme rovněž odvetu. Demetrious Johnson se pokusí oplatit tvrdou prohru Andriano Moraesovi. Vřele doporučujeme také bitvu v thajském boxu mezi Angličanem Liamem Harrisonem a Thajcem Nong-O Gaiyanghadaoem, která slibuje divácky atraktivní řežbu v postoji.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články