„Tohle pro mě není MMA,“ kritizoval výkon nového prozatímního šampiona šéf Bellatoru

„Tohle pro mě není MMA,“ kritizoval výkon nového prozatímního šampiona šéf Bellatoru Michael Page trefuje Logana Storleyho rychlým loktem. | zdroj: Getty Images

Souboj mezi britským strikerem MVP a američanem Storleym nebyl tím nejatraktivnějším a velký podíl na tom měl právě wrestler z USA.

Ukrajinský šampion welterové váhy Bellatoru, Yaroslav Amosov, se rozhodl bránit svou vlast před ruským agresorem a nemůže tak obhajovat svůj titul. Bellator se tedy rozhodl uspořádat souboj o prozatímní šampionský pás mezi britským strikerem Michealem „Venom“ Pagem a americkým wrestlerem Loganem Storleym. V souboji mezi excelentním strikerem a zkušeným wrestlerem jde především o to, kdo dokáže tomu druhému vnutit svůj styl boje. A přesně to se ukázalo být klíčovým i v tomto zápase

Page je i ve svých 35 letech neuvěřitelně explozivní striker, který překonává dlouhou vzdálenost obrovskou rychlostí a jeho soupeři to s ním mají v postoji hodně těžké. Stejně tak na tom byl i Logan Storley, který sice nemá zas tak špatný striking, ale s dlouhým a rychlým Pagem se nemohl v postoji poměřovat. Vsadil tedy všechno na svůj wrestling, který trénuje už od svých 5 let a věděl, že pokud chce vyhrát, musí vzít Page na zem.

Tato taktika se mu poměrně dařila a i když na začátku kole vždycky schytal několik tvrdých ran v postoji, nakonec se mu vždy podařilo přenést zápas na zem. Tam ale Storley neudělal vůbec žádnou škodu a akorát Page kontroloval. Ve čtvrtém kole to s ním však nevypadalo moc dobře. MVP si dobře držel odstup, odstřeloval jej z dálky a dobře bránil jeho pokusy o takedowny. Dokázal tak téměř celé kolo ničit amerického soupeře a i když Storley dokázal na konci kola přece jen přenést souboj na zem, bylo jasné, že MVP toto kolo s přehledem vyhrál.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Showtime Sports (@shosports)

Očekávalo se, že MVP zvolí podobnou taktiku i v rozhodujícím pátém kole, ale britský striker udělal fatální taktickou chybu a místo dalšího ostřelování údery z dálky zvolil naskočené koleno na hlavu. Tím ale minul a dostal se do Storleyho klinče, ze kterého jej americký wrestler povalil na zem a odtamtud už jej nepustil.

Po 5 kolech ne příliš atraktivního souboje tak vítěze určili bodoví rozhodčí. Jeden dal těsnou výhru Pageovi, ale další dva viděli vyhrát Storleyho a americký wrestler tak získal prozatímní šampionský titul. Byl to jeden z těch podivných duelů, kdy sice vítěz odkontroloval většinu zápasu, ale více úderů rozdal poražený. Záleží tedy, jestli je více bodovaná kontrola, nebo škoda způsobená protivníkovi.

Své k tomu řekl i šéf Bellatoru, Scott Coker, který nebyl ze Storleyho výkonu moc nadšený: „Upřímně, myslím, že MVP ten zápas vyhrál. Nemůžeš jenom na někom ležet. Neděláš žádnou škodu, nesnažíš se o submise, nevytváříš žádnou hrozbu… jenom na někom ležíš. A pro mě, tohle není MMA.“

Nový prozatímní šampion však se svým šéfem nesouhlasil: "Jaké kolo kromě toho čtvrtého MVP vyhrál? Chápu to a dobře pro něj, je rychlý a explozivní, ale já jsem dominoval ve všech pozicích a vzal jsem ten zápas tam, kam jsem chtěl. Když chtěl bojovat v postoji, proč to tam neudržel? Vyhrál jsem první, druhé, třetí a páté kolo. Od toho tu máme bodové rozhodčí," řekl po zápase Storley.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený fanaticos_MMAGT (@fanaticos_mmagt)

Ať je to jak chce, Logan Storley se stal prozatímním šampionem a pokud stávající král welterové divize Yaroslav Amosov bude po válce na Ukrajině v pořádku, utká se s ním o sjednocující titul. Půjde však o odvetu, protože oba bojovníci už spolu před dvěma roky bojovali a vítězství na split decision bral tehdy ukrajinský šampion.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články