Totální demolice, Rodtang soupeře doslova rozsekal lokty, s kým se utká příště?

Totální demolice, Rodtang soupeře doslova rozsekal lokty, s kým se utká příště? Rodtang Jitmuangnon patří mezi největší hvězdy ONE Championship | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Chce ukázat, že ve své disciplíně nemá konkurenci. První zápas turnaje Rodtang jasně ovládl, zbývají dva další, pak se chystá z thajského boxu přejít na MMA.

Na konci minulého týdne organizace ONE Championship odstartovala 8členný turnaj v thajském boxu ve váze do XY kg. Favorit je jasný - obávaný Thajec Rodtang Jitmuangnon. Pro úřadujícího šampiona to má být rozlučka, pak chce přejít na MMA, které mu po střetu s legendárním Demetriousem Johnsonem očividně zachutnalo.

Angličan Jacob Smith měl pro Rodtanga podle jeho vlastních slov představovat nejtěžšího možného soupeře v rámci celé pyramidy. Oba mají rádi pěstní přestřelky a jdou neustále dopředu. Šampion ale překvapil, protože couval, dobře uhýbal hlavou a působil techničtějším dojmem (po zápase prozradil, že za to může trénink MMA). Nenechte se ale mýlit, tvrdost mu samozřejmě zůstala.

Půl minuty před koncem úvodní tříminutovky Rodtang trefil parádní loket, který prošel krytem a dopadl Smithovi přímo na nos, z něhož se mu okamžitě začala valit krev. Jakmile ji Thajec ucítil, přitlačil na pilu a bylo vidět, že chce zvítězit KO. Angličan ale do konce kola přežil.

Do druhého kola Smith zkusil vletět s velkou vervou, Rodtang mu ale dal tvrdými kombinacemi okamžitě najevo, že takhle teda ne. Neustále navíc útočil lokty, takže Brit i druhé kolo skončil s totálně rozsekaným obličejem. A ve třetím už mohl vyhrát jen pokud by se mu povedl knockout. Jenže šampion nedopustil překvapení a dominoval až do závěrečného gongu. Okamžitě poté vyjádřil soupeři respekt.

V příštím kole ho čeká Savvas Michael, mladík z Kypru, který soustředěným a technickým výkonem přejel Amira Naseriho.

Na druhé straně turnajového pavouka se blýskl Brazilec Walter Goncalves, který sice na začátku ustupoval, ale pak se odhodlal k útoku a po pouhých 35 vteřinách slavil vítězství na KO. Nutno ale zmínit, že Josue Cruz vzal zápas na poslední chvíli za nemocného Janthana Haggertyho.

Semifinálovou čtveřici doplní Thajec Superlek, který přejel Japonce Naita. Kdy další kolo turnaje proběhne, zatím oznámeno nebylo, bojovníci ale pravděpodobně dostanou minimálně 2 měsíce na oddych a přípravu. Už v pátek 3. června nás ale čeká další akce ONE 158, která bude sice převážně zaměřena na MMA, ale na své si přijdou i fanoušci postoje. Srbský obr Rade Opačič kosí jednoho soupeře za druhým ale Brazilec Guto Inocente také není žádné ořezávátko a v ringu už se potkal s většími jmény, o titul GLORY bojoval i proti Rico Verhoevenovi. V hlavním zápase pak uvidíme Tawanchaie, vycházející thajskou hvězdu proti Niclasi Larsenovi z Dánska.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články