V malých MMA rukavicích budu opravdu nebezpečný, varuje Deontay Wilder před soubojem s Ngannouem

V malých MMA rukavicích budu opravdu nebezpečný, varuje Deontay Wilder před soubojem s Ngannouem Deontay Wilder a Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Deontay Wilder jedná o možných duelech s bývalým šampionem UFC. Šéf organizace PFL věří, že slavného boxera uvidíme i v zápase podle pravidel MMA. 

V boxerském ringu vybojoval vše, co mohl a nyní touží prorazit v MMA. Deontay Wilder, osmatřicetiletý americký boxer, který pět let držel titul WBC v těžké váze, přestože s boxem začal až ve dvaceti letech. Vrozený talent prokázal na olympijských hrách 2008, kde vybojoval bronzovou medaili. To vedlo ke vzniku přezdívky „Bronzový bombér“.

Wilder je známý především svou obrovskou silou v úderech, 21 soupeřů zničil už v prvním kole. Čtyřikrát získal ocenění pro knockout roku a své údery by rád rozdával i v MMA, konkrétně do tváře Francise Ngannoua.

Bývalý šampion UFC je označován za nejtvrdšího muže světa. Během svého působení v nejlepší MMA organizaci kompletně vyčistil celou divizi a v souboji s Cirylem Ganem konečně získal vysněný titul. Gana dokázal v pěti kolech kontrolovat na zemi a zcela právem vybojoval šampionský pás. Celý svět očekával velkolepý duel s Jonem Jonesem, ale Francis kvůli tahanicím o finance nakonec UFC opustil a přešel ke konkurenční PFL, která mu umožnila i nastoupit boxerského duelu s hvězdným Tysonem Furym.. Ngannou překvapil fanoušky i odborníky a dokázal s Furym držet krok. Prohrál bodovým rozhodnutím a dle mnohých byl sudími okraden o vítězství. Skvělé představení ho ovšem i tak zařadilo do TOP 10 žebříčku těžkých vah asociace WBC.

"Lidi neví, že já a Francis jsme měli bojovat první. Ale objevily se nějaké věci, můžu k tomu říct jen to, že je to byznys. Odehrál se tamten zápas, ale je to dobře, protože si Francis udělal jméno," říká Wilder a stojí si za tím, že by s kamerunským Predátorem rád změřil síly i v MMA souboji. „Moc by se mi to líbilo, abych ukázal svou bojovou stránku. Pokud přijde do mého světa, já poté přijdu do toho, kde je on. Myslím, že by to bylo zajímavé nejen pro nás ale i pro fanoušky. Nic takového se ještě nestalo, viděli jsme mnoho MMA zápasníků, co přišli do světa boxu i hodně boxerů, kteří přešli k MMA, ale nikdy jsme neviděli nikoho přijít tam a zpět. Myslím, že by to bylo zajímavé.“

Ačkoli nemá žádné zkušenosti s kopy či bojem na zemi, věří, že by v kleci dokázal prosadit svou neuvěřitelnou sílu a KO úder. „Není to tak dávno, co jsem trénoval s malými rukavicemi, abych cítil tu malou váhu a opravdu tam nejsou téměř žádné vycpávky. Přemýšlím o tom, že budu bojovat v MMA i boxu. S malými rukavicemi jsem opravdu nebezpečný muž, rozbil jsem s nimi úderový stroj. Bude to létat jako na 4. července. Ukáže se moje sportovní stránka, chci dělat obojí. Není nic lepšího než být šampion v obou sportech,“ vyhlašuje sebevědomě.

Že se zápas podaří domluvit, samozřejmě doufá i Donn Davis, zakladatel organizace PFL, které se Ngannou pro MMA upsal. „Nevíme, zda to bude první nebo poslední čtvrtletí, ale určitě bude příští rok zápasit. Nejpravděpodobnějším soupeřem se jeví Deontay Wilder, další možnosti nejsou tak zajímavé, takže na to nechceme tlačit.“

Bronzový bombér do té doby nebude zahálet, do ringu se vrátí pouhý den před Štědrým dnem, aby se utkal s novozélandskou jedničkou těžké váhy Josephem Parkerem.

Zdroje:  talkSport , bjpenncom

Nejnovější články