Veterán UFC si za pouhých 43 vteřin připsal další výhru v boxu bez rukavic, přesto byl naštvaný

Veterán UFC si za pouhých 43 vteřin připsal další výhru v boxu bez rukavic, přesto byl naštvaný Premiéra v boxu bez rukavic Benu Rothwellovi vyšla na jedničku s hvězdičkou | zdroj: FOTO: Se svolením BKFC

Není výhra jako výhra. Ben Rothwell si chtěl knockoutem hlasitě říct o šanci zabojovat o titul, jenže soupeř se vzdal dřív.

Američan Ben Rothwell je jedním ze služebně nejstarších bojovníků na scéně. Zápasit v kleci začal už coby sedmnáctiletý mladík a i o dvě dekády později se stále pohyboval mezi nejlepšími. V posledních letech už to ale nebylo výsledkově nejlepší, a tak předloni se čtyřicítkou na krku požádal UFC o předčasné ukončení smlouvy, protože se prý obával, že by ho stejně tak jako tak brzy vyhodili.

Bez angažmá nezůstal dlouho, s lukrativní nabídkou ihned přišla organizace Bare Knuckle FC, která pořádá souboje v boxu bez rukavic a v posledních letech do svých řad získala hned několik bývalých UFC bojovníků. Těm se v ringu dost dobře daří a polepšili si i finančně. Pro Rothwella má navíc BKFC výhodu i v tom, že nemusí hubnout, jelikož tam těžká váha nemá žádné omezení.

První dva zápasy bez rukavic Ben bez problémů vyhrál a o víkendu v ringu přivítal "nováčka" Todda Duffeeho, který působil rovněž v UFC, fanoušci u nás si ho ale budou pamatovat spíše z loňského KSW v Liberci, kde zabojoval o titul těžké váhy.

V boxu bez rukavic ale Duffeemu zřejmě pšenka nepokvete. Rothwell ho do počítání poslal už po necelých 20 vteřinách. Sice pokračoval, jenže hned v další výměně putoval po strčení znovu k zemi a ihned signalizoval rozhodčímu, že končí, přičemž si ukazoval na rameno. Fanoušci ale mají za to, že prohrál spíš v hlavě a pokračovat se mu prostě nechtělo.

Není divu, že byl Rothwell z takové výhry zklamaný. "Šel jsem sem s tím, že ho pro vás knockoutuju. Při tom prvním počítání dostal zásah a už to byl konec. Stačilo ho ještě jednou trefit a bylo by to čisté KO," křičel do mikrofonu. "Za svého soupeře nemůžu, všem se omlouvám. Přišel jsem sem předvést výkon, který mě dostane k titulovému zápasu." Od fanoušků v hale se mu ale dostalo celkem bouřlivé podpory, takže je možné, že šanci změřit síly se šampionem Mickem Terillem příště dostane.

Zdroje:  BKFC

Nejnovější články