Veterán UFC vysvětlil, proč na vlastní žádost opustil nejslavnější organizaci. V PFL se uvedl dominantní výhrou

Veterán UFC vysvětlil, proč na vlastní žádost opustil nejslavnější organizaci. V PFL se uvedl dominantní výhrou Derek Brunson debut v PFL vyhrál | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Ještě nedávno byl Derek Brunson stálicí vrcholu střední váhy. Najednou ale naprosto nečekaně přešel do PFL, nyní své rozhodnutí vysvětlil.

Brunson v UFC strávil dlouhých jedenáct let, během nichž se utkal se spoustou zvučných jmen. Zápasil například s Andersonem Silvou, přemohl Lyota Machidu a v roce 2018 se utkal i s Adesanyou. To ale asi jen málokdo tušil, jaká hvězda se z něj brzy poté stane. 

Nedávno ale Američan zničehonic nejslavnější organizaci opustil a obratem podepsal smlouvu s PFL. To je poměrně neobvyklý krok, který si nikdo nedokázal vysvětlit. Brunson měl totiž původně v listopadu zápasit s Romanem Dolidzem. 

“Myslím, že přišel čas, abychom s UFC šli vlastními cestami. Dařilo se mi, ale je mi 39 a jsem v mé kariéře na takovém místě, že zápasení tam už pro mě nemělo smysl. Bylo pro mě těžké se na zápasy dostat do formy. Myslím, že nastala perfektní doba na to, abych se posunul,” vysvětlil překvapivé rozhodnutí sám Brunson.

Smutnou realitou pro veterána je, že i když většinu své kariéru strávil v TOP 10 své váhy, nikdy se mu nepodařilo vyhrát titul. Ještě nedávno za sebou měl šňůru pěti výher v řadě, kterou zakončil submisí Darrena Tilla. Pak ale přišel zápas s Jaredem Cannonierem, kterému se Brunsona podařilo ve druhém kole vypnout.  

“Cítím se, jako bych se tehdy mohl dostat dál, než se mi povedlo. A myslím, že jsem si to i zasloužil. Chtěl jsem se na zápasy těšit, být ve formě. Bylo úžasné mít za sebou pět výher, někoho porazit a před zápasem slyšet, že když vyhraju, budu dalším vyzyvatelem o titul. Pak jsem ale zvítězil a ono se to opakovalo. Bylo pro mě strašně těžké to zvládat, když už člověk zápasí tak dlouho jako já. Neměl jsem žádnou motivaci. Proto jsem ve svých posledních zápasech nevypadal příliš dobře, i když jsem chvílemi dominoval,” zhodnotil Derek kariéru v UFC.

Spousta fanoušků poukazovala na to, že sice má na to, aby přední zápasníky ve své váze porazil, ale většinou to skončilo na tom, že se po dominantním kole unavil a již nebyl tak nepříjemným protivníkem. Vysvětlení, které Brunson podal, ale vše ukazuje v jiném světle. Ztráta motivace je totiž velmi vážným problémem nejen u sportovců.

Nakonec to ale dopadlo dobře, Brunson se s vedením UFC dohodl. Sám uvedl, že mu nevyhovovalo, jak organizace nyní funguje. “Je to o dost jiné, než to bylo, když jsem začínal. Dříve jen ti nejlepší bojovali v UFC. Teď ale podepisují spoustu zápasníků, aby z jiných mohli udělat hvězdy.” Právě proto následně kývnul na nabídku od PFL, kde se klade důraz především na sportovní stránku. 

“Potřeboval jsem změnu. Jenom to, že zápasím v jiné organizace a mám jiný cíl je změnou. Chci vyhrávat, to je můj hlavní cíl. Byl jsem 10. v žebříčcích na internetu, takže najít nový domov nebylo těžké. Dokonce jsem přemýšlel nad boxem bez rukavic, málem jsme spolu podepsali smlouvu, ale nakonec přišlo PFL.”

Přestup se nakonec ukázal jako dobrá volba. V kleci PFL Brunsona přivítal Ray Cooper III, vítěz sezón 2019 a 2021. Ten si ale skoro ani neškrtnul, dva ze tří rozhodčích dokonce zápas nabodovali 30:25 ve prospěch bývalého UFC fightera.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články