Viktora Peštu čeká reparát proti australské „Břitvě“, ve kterém český bojovník nesmí zaváhat

Viktora Peštu čeká reparát proti australské „Břitvě“, ve kterém český bojovník nesmí zaváhat Viktor Pešta jde za svým cílem, jímž je titul polotěžké váhy Oktagonu. | zdroj: Profimedia

Český veterán z UFC jde výzvám naproti a i když mu v PFL jeho debut nevyšel, ještě neháže flintu do žita a chce si dojít pro vítězství. V jeho druhém zápase jej čeká australská „Břitva“ Rob Wilkinson.

PFL oznámilo souboje pro další kolo základní části, mezi kterými bude také česká stopa v podobě Viktora Pešty. Ten se na turnaji PFL 4, který proběhne 17. června v americké Atlantě, utká s rozjetým Robem „Razor“ Wilkinsonem.

Viktorovi bohužel vstup do PFL vůbec nevyšel a hned ve svém prvním zápase v organizaci tvrdě narazil na ostříleného veterána z UFC Omari Akhmedova. Ten se s Peštou vůbec nepáral a za necelou minutu a půl jej brutálně knockoutoval pravým hákem.

Takový rychlý zápas čekal jen málokdo, ale na Viktorovu obranu je nutné říct, že Akhmedov patří ke světové špičce a jedná se o velice zkušeného bojovníka, který umí potrestat každou chybu, která by jinak u méně zkušených bojovníků prošla.

I přes úvodní porážku však má Viktor pořád ještě šanci vyhrát milion dolarů za vítězství v celé sezóně. PFL má zcela jiný formát než ostatní MMA organizace a zápasí se v ní podobně jako v hokejové lize. Sezóna je rozdělena na základní část a Play-off, do kterého se dostanou bojovníci s největším počtem bodů. Ty se získávají za výhry či remízy a extra body může bojovník ukořistit také za ukončení před limitem, přičemž se hledí i na to, v kterém kole k ukončení došlo.

Viktorovi tak i přes úvodní porážku zůstávají dveře do Play-off stále otevřené, ale nemůže si už dovolit udělat proti Robu Wilkinsonovi chybu.

Tento australský bojovník má za sebou 16 profesionálních duelů a z jeho statistiky lze vyčíst, že není moc zvyklý prohrávat. To se mu totiž stalo jen dvakrát a to ještě v UFC, kde jej shodou okolností ve svém debutu porazil současný šampion střední váhy Israel Adesanya a před ním Siyar Bahadurzada. Poté se „Razor“ rozloučil s UFC a přesunul se do polotěžké váhy, kde se mu daří a vyhrál tam už tři zápasy.

V PFL si Wilkinson odbyl svou premiéru stejně jako Pešta před měsícem, ale na rozdíl od českého zápasníka bral vítězství ve druhém kole na TKO a veze se tak na vlně tří vítězství v řadě. Jeho doménou je stejně jako u Viktora především wrestling se solidními údery na zemi a nebezpečnými submisemi. To by mohlo Peštovi vyhovovat, protože ten je sám zkušeným wrestlerem a v minulosti mu naopak neseděly zápasy především proti tvrdým strikerům.

Viktor má však tu nevýhodu, že jde do zápasu jen 2 měsíce po inkasování velice tvrdého KO, což není moc dobré pro jeho zdraví ani jeho „bradu“. Navíc mu určitě poslední prohra nepřidala na sebevědomí, které je v zápase na elitní úrovni ohromně důležité. Doufejme však, že se český borec z porážky už oklepal a v červnu si dojde pro vítězství. Tomu nasvědčuje také jeho nedávný příspěvek na instagramu:

„Pořád jsem tam, abych to vyhrál. 4 týdny do startu,“ prohlásil rozhodně český bojovník.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Zdroje:  Sherdog.com

Nejnovější články