Vítězná série libereckých vojáků v KSW pokračuje. Josef Štummer přestál krizi a připsal si dominantní výhru

Vítězná série libereckých vojáků v KSW pokračuje. Josef Štummer přestál krizi a připsal si dominantní výhru Josef Štummer na KSW 81 | zdroj: FOTO: Se souhlasem KSW

Souboj dvou debutantů ovládl český bojovník Josef Štummer a v KSW se tak uvedl přesvědčivým vítězstvím.

Polská organizace KSW dala po Dominiku Humburgerovi šanci dalšímu libereckému borci, Josefu Štummerovi. A ten se, stejně jako jeho kolega, nabízené příležitosti beze zbytku chopil.

Pro Josefa šlo o teprve třetí profesionální zápas v MMA, jeho soupeř Jonatan Kujawa do dnešního večera absolvoval dokonce pouze jeden. Oba dva však jsou poměrně zkušenými bojovníky, Štummer má za sebou bezpočet amatérských fightů a Kujawa dlouhé roky dělal karate na té nejvyšší úrovni.

Od prvních chvil bylo jasné, že to bude český zápasník, který bude udávat noty dnešního zápasu. Na svého protivníka vyvíjel neustálý tlak a Kujawa se při ústupu pohyboval v zásadě pouze u pletiva klece. Čechovy údery navíc nalézaly svůj cíl mnohem častěji než v případě polského fightera. Josef se zhruba v polovině kola pokusil o první strh, který ale pro tentokrát ještě nevedl k úspěšnému přechodu na zem. Stále byl ale aktivnějším a pár desítek vteřin před koncem první rundy se mu přece jen podařilo dostat Kujawu na zem, kde jej několika peprnými lokty otevřel nad pravým okem.

Druhá pětiminutovka začala opět Štummerovým tlakem, po chvíli se ale role diametrálně obrátily. Kujawa pravým hákem nachytal Josefa a ten se poroučel k zemi. Liberecký fighter ale zachoval klid, dokázal se ubránit následné spršce úderů, postavil se a následně dokonce sám vzal Poláka na zem. Nedokázal ho tam ale udržet a tak souboj pokračoval zpátky v postoji. V této chvíli se začal projevovat rozdíl ve fyzické připravenosti, Kujawa viditelně zpomaloval, zatímco Štummer si udržoval konstantní tempo a svůj neustálý tlak. Ke konci kola se navíc po wrestlingové výměně dostal Josef svému soupeři na záda  a tam jej do konce rundy zasypával údery.

Poslední kolo bylo již plně v režii libereckého vojáka. Aktivita polského bojovníka se omezila na občasné předem dobře viditelné silové údery, kterými hledal spásný knockout. Většina jeho pokusů ale svůj cíl nenašla. Oproti tomu Josefovy direkty a kopy byly nadmíru přesné. Dvě minuty před koncem vzal Štummer soupeře na zem a tam jej až do posledního gongu trápil hlavně ránami na tělo.

Vyhlášení výsledku bylo potom pouze formalitou, všichni tři rozhodčí viděli vyhrát českého legionáře v poměru bodů 30:27. Josef Štummer se tak uvedl v KSW přesvědčivou výhrou a atraktivním výkonem a my se tak jistě můžeme těšit na jeho další vystoupení v kulaté kleci polské organizace.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články