Vyrazím mu své jméno do obličeje! Adesanya vysvětlil, proč vzal odvetu s Italem Vettorim

Vyrazím mu své jméno do obličeje! Adesanya vysvětlil, proč vzal odvetu s Italem Vettorim Adesanya nebyl z výkonu v prvním zápase proti Vettorimu moc nadšený. Ital výsledek vnímá jako kráděž. | zdroj: Profimedia

Israel Adesanya se po neúspěchu v polotěžké divizi vrací zpět do nižší střední váhy, kde je stále šampionem. O vyzyvatele tam nouzi nemá, proč si ale vybral právě Vettoriho?

Novozélandsko-nigerijský bojovník Israel Adesanya v UFC doslova ovládl střední váhu (-84 kg), kde nepoznal přemožitele. Není tedy divu, že se mu zachtělo vstoupit do elitního klubu dvojnásobných šampionů, a tak vyzval na souboj krále polotěžké divize (-93 kg) Jana Blachowicze. Polský veterán ho však vrátil zpátky do reality a postaral se o jeho první porážku v MMA. "Stylebender" nyní vzkazuje, že jedna vlaštovka ještě jaro nedělá a chystá se svým sokům v middleweight divizi připomenout, že je stále tím "neporazitelným" bojovníkem.

Volba dalšího soupeře padla celkem překvapivě na Marvina Vettoriho. S ním se Adesanya utkal již v roce 2018 a Ital si nevedl vůbec špatně. Převážnou většinu času se však snažil Stylebendera přeboxovat a nepochopitelně příliš nevyužíval svůj dobrý wrestling. U jednoho ze tří rozhodčích Vettori dokonce vyhrál a s prohrou proti nenáviděnému rivalovi se nehodlal smířit. Touha po odvetě ho hnala kupředu a stihl nasbírat pět vítězství v řadě. Z těch známějších jmen má v životopise skalpy Jacka Hermanssona či Kevina Hollanda.

Adesanya z odvety nevypadá moc nadšený. "Nechápu, že když jsi šestka žebříčku a porazíš desítku, tak poskočíš na třetí místo. MMA matematika," lomí šampion rukama, když vysvětluje, proč teď půjde právě s Vettorim. "Původně jsme chtěli bojovat s Whittakerem, ale on teď bojovat nechce kvůli nějakým jiným důvodům. A Marvin se přihlásil. Oba chtěli bojovat na podzim, ale řekl jsem, že já budu bojovat v červnu a Marvin to vzal. Já chci být prostě aktivní šampion a hádám, že on chce proaktivně opět dostat výprask."

Do souboje ale přece jen našel motivaci, čemuž svými vyjádřeními pomohl sám italský bojovník. "Vyrazím mu své jméno do hlavy. Musí pykat za všechny ty kraviny, co o mně řekl. Po posledním zápase mi ani nepodal ruku. Teď mu ji nepodám já. Nakopu mu zadek a nenechám v jeho hlavě žádné pochybnosti o tom, že je bojovníkem stejného kalibru jako já."

Jednatřicetiletý Adesanya si prý uvědomuje, že jeho úspěšná kariéra nebude trvat věčně, a proto chce zápasit co nejčastěji, dokud mu to jde. "I když vypadám mladě a jsem teď právě na vrcholu svých sil, pořád bych rád odešel dřív, než mě štěstí v téhle hře opustí." Poslední, a zatím jedinou dosavadní porážku MMA kariéry, si prý nijak zvlášť nebere. Byla to prý však cenná lekce, z níž v přípravě mohl čerpat. "Lidé rychle zapomínají, kritizují, a pak někoho totálně přejedu a oni jen žasnou. Nic se nemění, Marvina šíleně přejedu."

Jestli Adesanya dostojí svým slovům se dozvíme již v neděli 13. června. Na nabité startovce UFC 263 jim budou sekundovat třeba Deiveson Figueiredo a Brandon Moreno, kteří si rovněž střihnou odvetu. Jejich první souboj patřil k těm vůbec nejlepším v loňském roce, takže je rozhodně nač se těšit. Do boje se vrací také populární Nate Diaz, který poměří síly s trojkou welterové váhy Leone Edwardsem.

Čekání si můžete zkrátit třeba připomenutím prvního zápasu Adesanya versus Vettori, který UFC dalo zdarma ke shlédnutí na Youtube.

Zdroje:  Combat TV , Jeff Sainlair Visuals

Nejnovější články