Nejde pořád jen vyhrávat. Adesanya vzal první porážku v MMA kariéře se vztyčenou hlavou a naznačil další kroky

Nejde pořád jen vyhrávat. Adesanya vzal první porážku v MMA kariéře se vztyčenou hlavou a naznačil další kroky zdroj: Profimedia

Šampion střední váhy Adesanya mířil k nebeským výšinám, Jan Blachowciz ale jeho ambiciózním plánům udělal přítrž. Kam povedou Stylebenderovy kroky teď?

Israel Adesanya se o víkendu pokusil zařadit do prestižního klubu dvojitých šampionů a o váhu výš vyzval k titulovému souboji Poláka Jana Blachowicze. Ten favorizovanému Novozélanďanovi skvěle zvolenou taktikou nedovolil zvítězit a svůj trůn před nájezdníkem uhájil. Stylebender však přijal první porážku v MMA kariéře se vztyčenou hlavou a mohl by v tomto směru být pro některé jiné bojovníky vzorem. Nyní se prý vrátí zpět do střední váhy, aby všem připomenul, kdo je tamějším vládcem.

"Ničeho nelituji," nechal se Adesanya slyšet na pozápasové tiskové konferenci. "Nepochopte mě špatně, prohry člověka štvou, ale mám pocit, že boxerský přístup z toho udělal něco špatného. Není to konec světa, už jsem v minulosti prohrál. Přesto zůstávám neporažen. Prohrál jsem v kickboxu, v boxu, v životě, v lásce i v rodině. Prostě nejde pořád jen vyhrávat."

Pro svého přemožitele a jeho trenéry měl navíc pouze slova chvály. "Nebyl tak neopatrný, jak jsem čekal. Myslel jsem si, že ho donutím dělat nějaké chyby, což jsem i udělal, ale on je dokázal za pochodu napravit. Všechna čest jemu a jeho týmu, přišli se skvělou taktikou a Jana na mě skvěle připravili."

"Pokud jsem měl proti někomu prohrát, tak jsem si nemohl přát nikoho lepšího než Jana. Opravdový šampion, velmi milý chlapík a má za sebou skvělý příběh. Málem byl z UFC vyhozen, ale vrátil se a dominoval, stal se šampionem," připomněl poražený Adesanya trnitou cestu, kterou má Blachowicz za sebou. Tomu kariéru v nejslavnější MMA organizaci zachránila jeho snoubenka, která prý doslova uprosila matchmakera Micka Maynarda, aby Janka nevyhazoval, protože se jim bude hodit na gala pořádaném v Polsku. A tam začal famózní obrat. O pár let později pak "Princ z Těšína" usedl na trůn polotěžké divize, které kraluje dodnes.

Pro Adesanyu zatím dobrodružství ve vyšší váhové kategorii skončilo a padl také potenciální superfight s Jonem Jonesem. Stylebender ale všem vzkazuje, že jízda rozhodně nekončí. "Určitě mě v lightheavyweight v budoucnu ještě uvidíte, ale teď mám svou divizi, které musím dominovat. Vím, že si teď soupeři budou říkat, aha, takhle na něj, stačí ho vzít na zem a je to. V pohodě, já jim zase připomenu, kdo je králem střední váhy."

Zatímco Blachowicz má o dalším vyzyvateli jasno – bude jím Glover Teixeira. Adesanyův příští soupeř vzejde pravděpodobně ze dvou soubojů, které nás v blízké budoucnosti čekají. Pokud si bývalý šampion Robert Whittaker poradí s Costou, měl by být dalším vyzyvatelem on. Adesanya se však k odvetě s ním moc nemá a nejradši by poměřil síly s Darrenem Tillem, ten ale právě nad "Reaperem" naposledy prohrál, takže to aktuálně nedává smysl. O odvetu se hlasitě hlásí také Marvin Vettori, který se začátkem dubna utká právě s Tillem a v případě úspěchu by měl s pěti výhrami v řadě celkem pádný argument. Vypadá to, že ve střední váze nebude v blízké budoucnosti o zábavu nouze. 

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články