Z vojny jako řemen vyšel vítězně polský divočák a Humburger si tak připsal první porážku kariéry

Z vojny jako řemen vyšel vítězně polský divočák a Humburger si tak připsal první porážku kariéry Dominik Humburger a Michal Michalski | zdroj: Foto: se svolením KSW

V atraktivním a extrémně těsném souboji na sobotním KSW 86 prohrál český zápasník na body proti zkušenému Michalskému.

Hlavní předzápas večera ve vratislavské hale Orbita sliboval divokou záležitost, ve které může k ukončení dojít prakticky každý moment. Nahrávala k tomu pověst divokého bojového stylu Michala Michalského i dosavadní bilance Dominika Humburgera. Vysokou laťku očekávání podpořil taky dosavadní průběh turnaje, všech 7 předešlých fightů přineslo krásná ukončení. A přestože byl nakonec souboj polského divočáka s českým vojákem prvním střetnutím, které došlo na body, diváci se rozhodně nenudili a šlo o jednu z nejatraktivnějších částí celého večera.

Michalski otevřel první pětiminutovku dobrými kopy na lýtko, po jednom z nich mu ale přišel opačným směrem tvrdý kontr od Humburgera. Ten jakoby jím Polákovi dal najevo, že v postoji to možná nebude proti opticky většímu Čechovi to pravé, a tak se pustil do prvního pokusu o strh. Ten se mu podařil, ale na zemi nedokázal nic moc vymyslet a sám spíše inkasoval od Dominika nepříjemné lokty. Minutu a půl před koncem kola se pak „Hambáč“ konečně dokázal zvednout a chvíli na to sám zkusil přechod na zem a dokázal na ležícího Poláka vyslat pár tvrdých úderů, udržet jej tam ale nedokázal. Dvacet sekund do gongu vyslal Michalski přesný tvrdý pravý hák, ale nic moc už z toho nevytěžil.

Druhá runda začala stejné jako ta úvodní, dobré kopy na lýtko od Poláka a opět výborné kontry od Dominika. Oba fighteři si v postoji nic nedarovali a na obou stranách zaznamenali dobré zásahy, ten nejlepší si ale připsal Michal pravým capákem, po kterém Humburger vypadal otřeseně a couval k pletivu. Polák ale místo dalších úderů zvolil přechod na zem, z čehož se Dominik po chvilce dokázal dostat a zároveň i zkonsolidovat síly. V následné fázi zápasů byl i v postoji Polák lepší, přesnější a o něco aktivnější. Český fighter ale stále hrozil nebezpečnými kontry, po jednom z nich Michalski padl na zem, šlo spíše ale jen o uklouznutí. Další pokus o strh od Poláka přinesl ovoce jen na pár sekund a zbytek kola probíhá v postoji, už spíše vyrovnaně, se střídavými úspěchy obou borců. Dominik předvedl i pěkné naskočené koleno, bohužel ale jen do krytu soupeře.

Naprosto vyrovnaný zápas tak došel do třetího kola, které už vypadalo naprosto odlišně. Michalski si hned po startu došel pro strh a kontroloval Humburgera na zemi. Českému legionáři se sice podařilo několikrát zvednout, ale v mžiku se ocitl zpátky na kanvasu klece. V těch krátkých momentech v postoji byl sice jasně lepší, velkou část kola ale strávil na zádech, kde sice neinkasoval nějaké zajímavé poškození, ale díky kontrole šla tahle pětiminutovka jasně za Polákem.

Zbývalo tedy vyhlášení s tím, že kromě třetí rundy mohli rozhodčí s víceméně čistým svědomím nabodovat na obě dvě strany. A z našeho pohledu se bohužel radoval domácí Michal Michalski, který mimochodem ve Vratislavi sám žije. Dva rozhodčí jej viděl vyhrát v poměru 29-28 a jeden dokonce 30-27. Dominik po vyhlášení krátce zakroutil hlavou a není se čemu divit, šlo skutečně o extrémně vyrovnaný souboj.

Humburger tak poprvé v profesionální kariéře poznal pocit porážky a na vstup mezi smetánku ve střední divizi v KSW bude muset ještě chvíli počkat. Prohru s fighterem kvalit a zkušeností Michalského ale nejde brát jako nějaký velký neúspěch a i u fanoušků v KSW si Dominik rozhodně nijak nepohoršil.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články