Známe pravidla duelu Mike Tyson versus Jake Paul, nepůjde o exhibici

Známe pravidla duelu Mike Tyson versus Jake Paul, nepůjde o exhibici Jake Paul a Mike Tyson | zdroj: Profimedia

Mike Tyson údajně chtěl, aby zápas s Jakem Paulem nebyl pouze exhibiční. Přání se mu splní.

Když bylo oznámeno, že se boxující youtuber Jake Paul utká s o 30 let starším Mikem Tysonem, mnozí fanoušci doufali, že se jedná o předčasný aprílový vtípek. Marně, zápas je naplánován na 20. července, dějištěm bude fotbalový stadion v Arlingtonu, kam se vejde na 80 tisíc diváků, přímý přenos navíc poběží na Netflixu.

Nyní byla odhalena pravidla. Bude se jednat o profesionální zápas, nikoliv o exhibici, jak někteří předpokládali. Výsledek tedy bude zaznamenán v profesionálních bilancích obou aktérů. Boxovat se bude bez helem v 14uncových rukavicích (obvykle se používají 10-12uncové) na osm dvouminutových kol.

"Mike Tyson a Jake Paul podepsali smlouvu na souboj s touhou, že půjde o profesionální zápas, který bude mít jasný výsledek. V uplynulých šesti týdnech pracovala Most Valuable Promotion s partnery na tom, aby splnila požadavky texaského oddělení pro licence a regulace, a jsme rádi, že se nám to povedlo," uvedl pro ESPN Paulův manažer Nakisa Bidarian.

Zápas tak překoná minimálně jeden rekord – největší věkový rozdíl mezi soupeři v profesionálním boxu. Ten stávající je z roku 1963, kdy proti sobě stanuli 49letý Archie Moore a 25letý Mike DiBiase. Tehdy se z vítězství na TKO radoval starší z dvojice, jenže ten byl v té doby ještě aktivním boxerem. Poslední Tysonův profesionální zápas se datuje do roku 2005, kdy v podstatě prohrál v hlavě a odmítl pokračovat do sedmého kola. Od té doby pak absolvoval ještě dvě exhibice, poslední v roce 2020 s Royem Jonesem Juniorem. Výsledkem byla remíza. Není tedy divu, že v červenci bude do ringu jako favorit nastupovat Paul, na kterého zatím vyzrál pouze Tommy Fury.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články