Zázračný karatista se chystá na brazilského škrtiče, pak chce titul. Jsem jediný, koho šampion ještě neporazil!

Zázračný karatista se chystá na brazilského škrtiče, pak chce titul. Jsem jediný, koho šampion ještě neporazil! Na Darrena Tilla si "Wonderboy" Thompson se svým karate nepřišel. | zdroj: Profimedia

Bude to souboj stylů. Americký karatista Thompson nastoupí proti Brazilci Burnsovi. Ten posledně padl v titulové bitvě s kamarádem Usmanem. Právě to ho ale prý dělá ještě mnohem nebezpečnějším.

Pokud bychom měli mezi bojovníky vybrat někoho s unikátním bojovým stylem, určitě bychom nemohli opomenout karatistu Stephena "Wonderboye" Thompsona. Osmatřicetiletý Američan začal s MMA v relativně pozdním věku, díky bohatým zkušenostem z jiných bojových disciplín se však během pouhých dvou let probil mezi elitu do UFC. A ani tam se nenašlo moc bojovníků, kteří by si s jeho neotřelým karate stylem dokázali poradit.

Po sérii vítězství stanul na dosavadním vrcholu mezi lety 2016-2017, kdy s tehdejším šampionem Tyronem Woodleym svedl dva vyrovnané zápasy. Zejména druhý ale patřil k jedněm z nejnudnějších v historii UFC, a proto se nikdy ani nerealizovala trilogie. Wonderboy se ale stále drží v TOP 10 welterové divize a trpělivě čeká na další šanci. Ta je podle něj nyní doslova na dohled a zbývá poslední překážka v podobě Gilberta Burnse.

Brazilský bojovník sice posledně v titulovém souboji s Usmanem padl před limitem, podle Thompsona ho to ale dělá ještě nebezpečnějším. "Chce tu výhru zpět, chce se vrátit a ukázat UFC, že je lepší než v minulém zápase." Thompsonovi ale přesně tohle dodává motivaci. "Má sílu a schopnosti tě knockoutovat. Zvládne tě vzít na zem a navíc má šílené jiu-jitsu. To je to, proč jsem v tomhle sportu, a proč se na ten souboj těším. Budu totiž čelit tomu nejlepšímu."

Pokud se Thompsonovi, nynější 4 žebříčku, podaří zvítězit, bude mít na kontě 3 výhry v řadě. Organizaci navíc ukázal loajalitu, když se nebál riskovat a bral zápasy s mnohem níže postavenými bojovníky. Jeho hlavní argument, proč by měl dostat šanci zabojovat o titul, je ale jinde –⁠ šampion totiž podle něj už porazil všechny ostatní. "Cítím, že teď už zbývám jen já. Pokud nad Gilbertem Burnsem dobře zvítězím, Usman mi bude muset čelit," myslí si Wonderboy a připomíná, že je jediným ze špičky divize, který obávanému Nigerijci ještě nečelil. "Mám pocit, že nedávno mluvil o tom, že by bojoval s Michaelem Chiesou (pozn. aktuální 6 žebříčku) a já se ptám, proč bych to ale neměl být já?"

UFC teď sice usiluje o zorganizování odvety mezi Usmanem a Covingtonem, do které se ale šampion příliš nežene, a tak by mohl v případě hezké výhry před limitem teoreticky dostat přednost právě Thompson. Pro šampiona má ale jen slova chvály. "Ten chlap se zlepšuje každý den. Dřív se soupeři jen zápasil, umlátil je na zemi, ale teď je knockoutuje. Jeho boj v postoji se zlepšuje s každým zápasem. To je další optika, kterou na to budu muset pohlížet, až se na něj budu připravovat. Nemá už jen kontrolu a sílu, ale teď je nebezpečný i v postoji."

Zásadní indicii, jak se příběh welterové divize bude odvíjet dál, se dozvíme již v neděli ráno. Hlavní karta UFC 264 startuje ve 4:00 našeho času. Největším tahákem bude samozřejmě odveta Poirier vs. McGregor III, ale těšit se můžeme mimo jiné také na "hvězdičku" Seona O’Malleyho nebo "akrobata" Michela Pereiru, který poměří síly s tvrďákem Niko Pricem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články