Beru to jako jejich selhání, řekl Jiří Procházka k účasti profesionálních bojovníků na akcích Clash of the Stars

Beru to jako jejich selhání, řekl Jiří Procházka k účasti profesionálních bojovníků na akcích Clash of the Stars Jiří Procházka má před sebou jasný cíl | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka promluvil o trashtalku a organizaci Clash of the Stars, která poslední dobou přitahuje i pozornost předních bojovníků domácí scény.

Vyhrožování, nadávky, pomluvy a urážky nejhrubšího zrna jsou bohužel nedílnou součástí MMA světa. Trashtalk přitahuje potřebnou pozornost, což si moc dobře uvědomují promotéři, kteří si vždy rádi vyčlení prostor pro bojovníky s prořízlou pusou. Někteří však tento styl sebeprezentace odmítají, příkladem může být někdejší UFC šampion Jiří Procházka.

O trashtalku promluvil během rozhovoru v Nejlepším podcastu. Hned zpočátku vysvětlil, proč se slovním přestřelkám raději vyhýbá. “Nemám to zapotřebí, nevidím v tom úkaz síly, ale úkaz opaku, což je slabost. Já jdu přímo k věci.”

Zároveň naznačil, že většina těchto “konfliktů” postrádá uvěřitelnost, v podstatě jde pouze o herecký výkon. “Je to divadlo, kluci to na sebe hrají. Borci se neznají, neví o sobě, ale když je přivedete k sobě, tak jsou najednou jak psi. Musí na sebe začít štěkat.” A když se vypnou kamery, situace se mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku uklidní. “Jestliže se ti dva až tak nemají rádi, že je tam opravdu nějaká nenávist, proč sakra nejdou a nerozbijí si hubu někde mimo, když je to tak nesnesitelné a strašné?”

 

Procházka jde naopak cestou pokory a respektu. Je tedy nad slunce jasné, že nemá pochopení pro bizarní zápasy, na něž se zaměřuje například Clash of the Stars. Na galavečerech této organizace jsou často vidět profesionální zápasníci, například David Kozma, Leo Brichta, Karlos Vémola či Lukáš Fajk. Už to samo o sobě Procházkovi vadí. “Zdráhám se k tomu vyjádřit, protože je to prostě bordel. Už jenom to, že dokáží přemluvit nějaké zápasníky, aby se tam ukázali, tak už to beru jako jejich selhání.”

Někteří profíci si zde dokonce domluvili zápas, naposledy se jednalo o Tadeáše Růžičku. “Tak si říkám, že nad sebou sakra nemá nějakého trenéra, který by mu v tomhle mohl domluvit,” řekl a pozastavil se nad konceptem, dle kterého mohou pro každého z bojovníků jednoho zápasu platit různá pravidla. “Já opravdu nemám slov.”

O to víc ho mrzí, že se lidé nezajímají o špičkové sportovce, kteří do přípravy dávají naprosté maximum. “Máš tady mladé kluky, talentované MMA zápasníky, kteří ukazují krásný syrový boj, srdce válečníka a správné hodnoty, ale společnost je tak zhýralá dnešním blahobytem a tou dobou, že už neví, co si má vybírat, co pojme do své pozornosti za hovadiny. A tak to začalo růst,” řekl s odkazem na trend bizarních zápasů. “Jenom to ukazuje, v jakém stavu je společnost.”

V této souvislosti doplnil, že by si lidé měli dvakrát rozmyslet, čemu se budou věnovat. “Prostě dávat pozornost dobrým věcem než těm na h**no věcem, protože potom je to v nás. To, čemu dáváme pozornost, roste. A jestliže do sebe pouštím hnůj, tak ve mně poroste hnůj. Jestliže do sebe pouštím kvalitu, budu mít v životě více kvality.”

Zdroje:  V.O.X. TV

Nejnovější články