Bojovat v malých rukavicích mě baví, ale klasické MMA? Chlapi se mají mlátit, ne po sobě plazit, říká český "Rocky"

Bojovat v malých rukavicích mě baví, ale klasické MMA? Chlapi se mají mlátit, ne po sobě plazit, říká český "Rocky" Vladimír Říha vs. Tomáš Drábik | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Vladimír "Rocky" Říha patří mezi nejzkušenější postojáře u nás, nemá problém střídat box, K-1 a Muaythai. Do MMA se však nehrne.

Přestože se na české bojové scéně pohybuje už více než dekádu a na kontě má ve všech sportech na 70 zápasů (cca 55 vyhraných), pořád je Vladimíru „Rockymu“ Říhovi pouze 31 let, a pokud ho nezradí zdraví, má před sebou ještě spoustu let fighterské kariéry. V sobotu na Královce se na galavečeru IAF 6 poprvé představí v kleci. Byť ně v klasickém MMA zápase nýbrž podle pravidel K-1 v malých rukavicích. Soupeřem mu bude stálice slovenské postojářské scény Tomáš Drábik.

Po delší pauze si Rocky před měsícem v Brně otestoval, jak na tom je. „Dvakrát jsem se vracel v Lucerně v posledních dvou letech, teď naposledy jsem ale výhře nad Pavlem Albrechtem dostal zánět do achillovky a musel jsem další zápasy zrušit, protože hrozilo, že by mi praskla. Na půl roku jsem musel opět pauzírovat, ale návrat vyšel, takže není čas ztrácet čas.“ Ačkoliv z šestikolového souboje s brněnským tvrďákem Patrikem Fialou toužil na galavečeru Tohle je box vytěžit více než remízu, byl spokojen, protože noha vydržela zátěž.

Teď se Říha vrátí ke kickboxu, čekají ho ale novinky, jelikož se zápas bude konat v kleci v malých rukavicích. „Postoj mě baví, stejně jako malé rukavice. Už mám za sebou dva souboje v provázkách (něco na způsob bare knuckle či lethwei), tentokrát budu stát poprvé v kleci, což je určitě změna proti ringu. Ale jsem připravený i na tuto výzvu,“ vypráví dál boxerský svěřenec velezkušeného Filipa Miňovského. Aby ochutnal pohyb a práci v kleci, svěřil se do rukou dalšího esa v oboru – Zdeňka Švamberka z TKBC Praha.

„Kluci od něj mě připravili myslím výborně, takže to bude opravdu létat. Myslím, že všichni mohou očekávat parádní zápas,“ láká na odvetu se slovenským ranařem Tomášem Drábikem. Ten ho před sedmi lety v Lucerně porazil a další setkání nikdy nevyšlo, byť se několikrát domlouvalo. „Jednou jsem to musel ze zdravotních důvodů zrušit já, podruhé zase kvůli zranění on, tak se dočkáme až teď. Zda si pak dáme třeba ještě třetí souboj, to se uvidí. Zatím to nedává smysl, ještě za sebou nemáme sobotní duel, na který se soustředím. Ale jsem bojovník, nikdy jsem si nevybíral,“ říká Říha.

Od kickboxerského zápasu v malých rukavicích v kleci to už k MMA není daleko. V tom ale Rockyho nejspíš v dohledné době neuvidíme. „Zatím mě to pořád nějak moc neláká. Pořád mi tak nějak vadí ta zem. Podle mého by se měli chlapi mlátit v postoji, se ne po sobě plazit na zemi. Ale samozřejmě, kdyby přišla zajímavá nabídka, nebráním se ničemu, jsem rád v tempu, už teď řešíme s Matoušem Rajmontem moji účast v Lucerně,“ vysvětluje svůj pohled na současný fenomén z rodiny bojových sportů. 

A v jaké disciplíně uvidíme Říhu na tradičním galavečeru na konci roku? „V posledních pěti letech chodilo nejvíce nabídek právě z tohoto sportu, ale pokud mě budou chtít promotéři raději vidět v K-1, nebo thajském boxu, nemám s tím problém. Hlavní je, že jsem zdravý a mohu opět naplno zápasit.“

Galavečer IAF 6 startuje dnes v 18:00, lístky se dají pořídit v síti Ticketportal. Sledovat bude možné také přímý přenost na O2 TV Sport, ten ale začne až ve 20:00.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články