Buchinger vyhlíží velké výzvy. Klidně by nastoupil proti Vémolovi, odvetu s McGregorem by ale nechtěl

Buchinger vyhlíží velké výzvy. Klidně by nastoupil proti Vémolovi, odvetu s McGregorem by ale nechtěl Ivan Buchinger a jeho radost z druhého opasku. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ivan Buchinger je podle svých slov v životní formě. Na stará kolena chce ještě dokázat velké věci, ať už v souboji s Davidem Kozmou, nebo za velkou louží v UFC.

Ivan Buchinger se minulou sobotu stal dvojnásobným šampionem, když v nervy drásajícím duelu porazil rozjetého Vojtu Barborika. Tím se navždy zapsal do historie československého MMA, přičemž dal jasně najevo, že s ním domácí scéna ještě nějaký čas bude muset počítat. V posledním vysílání na Instagramu se spojil s fanoušky, aby naznačil, co ho v nejbližší době čeká.

Šampion přiznal, že si během zápasu prošel peklem. Sám byl překvapen, jak ho Barborík dokázal utahat, dva opasky prý následně sotva udržel. Mimo jiné si tím splnil jeden velký cíl –⁠ navždy se zapsal do paměti domácího publika. “Někteří z vás mě ani neznali, ale teď už mě určitě budete vnímat a budete vědět, kdo je Ivan Buchinger.”

V posledních měsících musel absolvovat velmi náročnou přípravu, cítil se být v životní formě. A jelikož nyní kraluje ve dvou různých divizích prestižní evropské organizace, zvyšuje se šance, že mu na stole přistane nabídka, která se neodmítá. “Povím pravdu. Tělo už to nezvládá tak jako kdysi. Jak už jsem řekl, cítil jsem se velmi dobře během přípravy, tréninků i během zápasu, ale myslím si, že ti mladí jsou už na jiné úrovni. Ale kdybych dostal nějakou nabídku a mohl bych se dohodnout s UFC, tak bych to teď určitě rád vyzkoušel.” Dvojnásobný šampion Oktagonu připomněl, že už nabídku od zámořské organizace jednou dostal, promotéři ho oslovili poté, co se stal šampionem Cage Warriors. Buchinger ale odmítl, jelikož mu tou dobou dávalo větší smysl zamířit jiným směrem. Podepsal tedy smlouvu s ruskou M-1 Global.

Fanoušky samozřejmě zajímalo, zda by si Ivan troufnul na druhé kolo s Conorem McGregorem. “Všichni mi píšete ohledně odvety s Conorem, ale to ne, je na jiné úrovni. Má opačný gard, úplně mi nesedí jeho styl. Zápas s ním bych nechtěl. Ale rád bych zápasil s Khabibem,” řekl a vysvětlil, že by mu stylově seděl mnohem více. “Je to zápasník, není tak dobrý v postoji, takže bych si s ním rád dal zápas... Chtěl bych pocítit jeho sílu.” Buchinger se nebrání ani výzvám na domácí scéně, pokud za ně tedy dostane pořádně zaplaceno. Zvážil by údajně i zápas s “Terminátorem”. “Šel bych s Vémolou, ale všichni vědí, proč bych to udělal, ” řekl s tím, že by muselo jít o takzvaný “money fight”. Ivan upozornil, že se Karlosovi nemůže rovnat, protože je mnohem těžší. “Ale za dobré peníze bych s ním určitě rád šel do zápasu.”

Během vysílání sice zmínil, že už nyní nemusí nikomu nic dokazovat. Přesto má ale v záloze ještě jeden sen, který by si rád splnil. Na obzoru zavětřil proslulého “Růžového pantera”. Davida Kozmu v podstatě vyzval hned po zápase, šampion welteru s odpovědí dlouho nečekal. Nechal se slyšet, že si rád připíše zelené políčko se jménem Ivan Buchinger. “To nebude tak lehké. Chtěl bych mu vzkázat, že budu velmi dobře vypadat se třemi opasky. To ještě nikdo v žádné organizaci nedokázal. Možná přepíšu historii,” odpověděl Buchinger během vysílání.

Kozma následně reagoval v příspěvku na Instagramu. “Povinností šampiona je obhajovat svůj pás. V prosinci mě čeká obhajoba s vítězem zápasu Monster/Brito. Takže nepředbíhej Ivane a počkej si, až na tebe přijde řada. Zatím si splň povinnosti ve svých váhovkách a v prosinci se můžeme bavit o našem zápase. Jinak gratuluji k výhře!”

A zdá se, že se bitva dvou šampionů zamlouvá i promotérům. Už během tiskové konference Ondřej Novotný připustil, že by na zápas opravdu mohlo dojít. Další podrobnosti nabídl v rozhovoru pro iSport.cz. “Skoro se chce říct, že ten zápas o třetí titul musíme udělat. Vždy je to o správném načasování. David Kozma a lidi kolem něj ve welteru teď mají něco slíbené. Ivan bude mezitím asi muset taky bojovat. Ten souboj je ale určitě zajímavý, když Ivan bude ještě držet oba tituly. Kdyby náhodou jeden z nich ztratil, tak už to tolik zajímavé není, byť by to pořád mělo nějaký sexappeal, ale ne úplně největší. Tak uvidíme, kam nás to zavede.“ Promotér zároveň dodal, že by Buchinger ve váze do 77 kilogramů nemusel nic dokazovat. Nyní pro něj platí trochu jiná pravidla než pro ostatní bojovníky. Na zápas s Kozmou by tedy eventuálně mohlo dojít zhruba v polovině příštího roku. Ivan by raději dříve, i proto nepřestává do svého potenciálního soupeře na sociálních sítích rýt. Zároveň ale vzkazuje: "Vlk počká, neboj sa!"

Zdroje:  iSport , David Kozma Instagram , Ivan Buchinger Instagram

Nejnovější články