Další slovenský bojovník v UFC? Buday se v říjnu popere o smlouvu proti neporaženému Brazilci

Další slovenský bojovník v UFC? Buday se v říjnu popere o smlouvu proti neporaženému Brazilci Martin Buday | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Martin Buday se na podzim zúčastní show Dana White's Contender Series, kde bude bojovat o smlouvu s UFC.

Ve včerejších večerních hodinách se na několika zahraničních webech objevila skvělá zpráva pro slovensko-české fanoušky. Martin Buday, jedna z rostoucích hvězd našich východních sousedů, nastoupí v říjnu do zápasu v soutěži Dana White’s Contender Series, jež dává bojovníkům šanci poprat se o účast v nejslavnější organizaci na světě UFC.

Tuto informaci potvrdil v noci na svém instagramovém profilu i sám Buday, který napsal: „12.10. budu v Dana White’s Tuesday Contender Series bojovat o kontrakt do UFC. Mám velikou radost, že jsem dostal tuto možnost a nenechám nic náhodě. Věřím, že budu druhý Slovák, který bude reprezentovat naši zem a Spartakus Fight Gym v nejlepší lize světa! Let’s goooo! Děkuji mému celému Týmu a mé rodině, protože bez nich by tohle nebylo možné. Slibuji, že nezklamu a dojdu si pro výhru.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Martin Buday (@badysbjj)

Buday patří k nejlepším zástupcům těžké váhy na československé scéně. Ze svých osmi zápasů prohrál jediný a hned šest jich zvládl ukončit před limitem, což jistě zaregistrovali i fanoušci české organizace Oktagon MMA, kde Martin doslova zářil.

Jeho váha se sice pohybuje okolo 120 kilogramů, ale i tak patří k enormně mrštným bojovníkům, a je držitelem černého pásu v brazilském jiu-jitsu. Kromě tvrdých knockoutů je tak schopný získat vítězství také submisí. To ukázal i v posledním zápase, kde donutil kimurou odklepat Daniela Dittricha.

Jeho soupeřem a překážkou na cestě do UFC mu bude Brazilec Hugo Cunha, jenž zatím ani jednou neprohrál a ani jeden z jeho dosavadních šesti duelů neskončil na body. Všechna svá vítězství získal v domácích soutěžích, kde se prezentoval jako skvělý grappler, který střídá ukončení submisemi s klasickým ground and pound, kdy své soupeře na zemi knockoutuje.

O tom, že je Martin Buday materiálem pro UFC, se mluví už nějakou dobu, ale kvůli jeho neaktivitě, kdy vlivem zranění nebojoval téměř 2 roky, se neočekávalo, že by šance na UFC měla přijít takto brzy. Slovenský těžkotonážník si ji ale určitě zaslouží a doufejme, že se do nejprestižnější MMA organizace na světě probojuje.

Zdroje:  Instagram Martin Buday

Nejnovější články