Turnaj Oktagon 23 ozdobí bitva o trůn těžké váhy, na scénu se vrátí Martin Buday

Turnaj Oktagon 23 ozdobí bitva o trůn těžké váhy, na scénu se vrátí Martin Buday Martin Buday | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Promotéři Oktagonu představili zápasy květnového turnaje. Ukáže se Martin Buday, Tereza Bledá nebo Václav Mikulášek.

Je již malou tradicí, že se během turnajů organizace Oktagon MMA oznamují zápasy dalších galavečerů. V sobotu jsme tedy mohli nahlédnout na kartu turnaje Oktagon 23, k níž poskytl komentář promotér Ondřej Novotný. Co nás tedy za měsíc čeká?

Není to tak dávno, co Martin Buday sliboval, že brzy dojde na oznámení jeho dalšího zápasu. A půjde o velkou show. S Kamilem Mindou totiž zabojuje o titul šampiona. “Těžkých vah je samozřejmě málo. Minda porazil Dittricha, který je u nás vlastně druhá nejlepší těžká váha v tuto dobu, kdy Michal Martínek opustil naše řady. Je to těžké, vždy domluvíme nějaký zápas, pak se někdo zraní, Minda si ten zápas tím pádem zaslouží,” komentoval Novotný hlavní zápas galavečera. Dodal, že pro “Badyho” půjde o zatím nejtěžší zápas jeho kariéry, Minda je podle něj víc než hodnotná náhrada za Michala Martínka.

Slibnou podívanou představuje duel Robert Bryczek vs. Kaik Brito. Polák v Oktagonu naposledy prohrál s Leandrem "Apollo" Silvou, který mu dokázal přestřihnout šňůru sedmi výher v řadě. Bryczek si následně připsal dvě výhry pod organizací FEN, jak ale Ondřej Novotný dodává, zápasy mimo Oktagon ho nezajímají. Pokud tedy bude chtít vyzkoušet šampiona welteru, bude muset přejít přes Brita, jemuž se podařilo zatočit s Gáborem Borárosem. Nejde ale o jediný čistě zahraniční duel, o ten další se postarají Rafael Xavier a Csaba Hocz. Promotér si pochvaloval, že se daří angažovat cizince, což je dobré pro domácí bojovníky, protože se tím pádem setkávají s kvalitními soupeři.

Kartami welterové divize bude chtít zamíchat také Petr Kníže, nejprve ho ale čeká souboj v domluvené váze do 80 kilogramů, českého veterána přijede pozdravit Ital Andrea Fusi. “Je škoda, že Petr nemohl kvůli zranění nastoupit proti ‘Apollovi’... Teď se zdá, že dostane řádově lehčího soupeře, ale má zkušenosti z Bellatoru, celkem osm výher i nějaká ukončení.” Pro první zápas v Oktagonu je dle Novotného adekvátním soupeřem. “Monster” by následně mohl zabojovat s českým bojovníkem ve váze do 77 kilogramů, načež by se dostal k odvetě s Davidem Kozmou, tedy pokud tou dobou ještě bude šampionem. “Petr už nemá příliš času ve své kariéře, nemá moc času si vybírat… Podepsali jsme smlouvu, jsem nadšený, že jsme schopni se domluvit na tom, že bude startovat v Oktagonu, protože patří mezi legendy domácí scény a měl by se ukázat v té nejlepší organizaci.”

Chuť do boje nechybí ani čerstvému šampionovi Oktagon Výzvy, Roman Paulus bude chtít potvrdit své kvality s ostříleným Michalem Konrádem. “Tohle je něco jiného než reality show, než ti borci, kteří proti němu startovali, při vší úctě k Lengálovi nebo Krčmářovi. Paulus teď sice porazil Zajace, ale věřím, že Konrád je daleko těžší zkouška.” Novotný připomněl Konrádův těsný souboj s Jakubem Tichotou, koncem ledna pak uzavřel sérii tří porážek vítězstvím nad Igorem Lukačovičem.

Novotný se přiznal, že kdyby bylo pouze na něm, vybral by jiného soupeře pro Václava Mikuláška. Ten si ale vyprosil Thomase Robertsena, s nímž se po prohře s Véghem vrátil Karlos Vémola. “Zatímco Robertsen Vémolu potrápil, tak víme, jak to bylo na straně Vaška. Ale o to větší uznání za to, že bere takto velkou výzvu.”

 

Po prohře s Tatem Primerou se vrátí Andrej Kalašnik. Ve welteru zkusí štěstí i Tomáš Bolo, který byl zvyklý bojovat ve vyšší váze. Dle Novotného do welteru i patří, pouze se mu nechtělo tolik shazovat. A to by mu eventuálně mohlo hrát do karet. “Může být mnohem těžší než Kalašnik, bude samozřejmě menší, ale má bomby.”

A černý kůň celého turnaje? To je podle Novotného bitva mezi Matoušem Kohoutem a Janem Širokým. Kohout naposledy nestačil na rozjetého Lea Brichtu, Široký zase ukázal velké srdce v duelu s Matúšem Juráčkem, který vzal na poslední chvíli v den vážení, byť nakonec neodcházel jako vítěz.

Tím ale výčet samozřejmě nekončí. Matchmaker nyní hledá soupeřky pro dámy Ewelinu Wozniak a Terezu Bledou, k tomu navíc připravuje další překvapení. Turnaj Oktagon 23 se uskuteční 1. května.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články