„Do prvního zápasu půjdu, jako by byl poslední,“ hlásí favorizovaný Sivák před turnajem Oktagon Underground

„Do prvního zápasu půjdu, jako by byl poslední,“ hlásí favorizovaný Sivák před turnajem Oktagon Underground zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Vašek Sivák si nepřipouští, že by na sobotním turnaji Oktagon Underground mohl klopýtnout. Český talent věří, že v pyramidě porazí i těžší a zkušenější soupeře.

Organizace Oktagon na malou chvíli opustí MMA, aby divákům představila přední bojovníky světa kickboxu a thajského boxu na československé scéně. Do pyramidy v sobotu zasáhne také Václav Sivák. Talentovaný mladík nasbíral mezi amatéry úctyhodných 90 výher a pouze 5 porážek. Mezi profesionály má 15 zápasů a zatím ho tam ještě nikdo porazit nedokázal. Koncem roku 2019 reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa organizace WAKO, v Sarajevu přejel všech pět soupeřů v kategorii do 63,5 kilogramů a domů odjížděl se zlatou medailí.

Není se tedy čemu divit, že je velkým favoritem na vítěze celé pyramidy, byť je mu pouhých 21 let. Sivák se bojovým sportům věnuje od malička, brzy si uvědomil, kudy vede jeho životní cesta, za což vděčí také své rodině. „Když jsem se narodil, tak táta věděl, že budu boxer. Ve 13 jsem porážel staré chlapy, kteří měli 28 nebo 29 roků. Dokázal jsem je porážet jen hlavou,“ řekl v rozhovoru pro Oktagon MMA.

Velkou novinkou jsou pro Vaška malé rukavice. „Těším se na to, vyhovuje mi to. V tréninku i v minulém zápasu jsem vyhrál na KO v prvním kole, když jsem měl malé rukavice. Je to prostě taková bitka, je to o oku, jak se kdo umí hýbat a také, jak je kdo tvrdý,“ prohlásil ostravský bojovník.

V souvislosti s pyramidou se často mluví o taktice, očekává se, že se bojovníci budou šetřit, aby jim zbyla síla do dalších duelů, aby se zbytečně nezranili. Sivák má ale trochu jiné plány. „Já do toho prvního zápasu půjdu, jako kdyby to bylo finále. Prostě do toho půjdu naplno, nebudu se nijak šetřit, myslím si, že je to blbost. Do prvního zápasu půjdu, jako by byl poslední,“ vysvětlil. „V těch malých rukavicích se prostě jede na KO, myslím si, že to tam bude padat,“ odhaduje průběh sobotních duelů.

Jak už bylo zmíněno, Václav Sivák nastupuje do zápasů v kategorii do 63,5 kilogramů. Sobotní pyramida se však uskuteční v 70 kilogramech, což je značný rozdíl. Václav ale poukázal na skutečnost, že už dlouho spáruje s těžšími bojovníky, takže zde nevidí velkou nevýhodu. A protože nyní nemusí řešit váhu, může dát více energie do přípravy, kde je naopak napřed. „Netrénovali tolik jako já. Ke konci minulého roku jsem ještě stihnul vyhrát amatérský titul mistra republiky,“ připomněl svou aktuální formu.

V roli favorita nicméně cítí také velký tlak, protože lidé očekávají, že i navzdory vyšší váze všechny soupeře porazí. Václav si zároveň uvědomuje, že jde o velkou příležitost. Pokud u nás dokáže porazit těžší a zkušenější soupeře, může se dle svých slov stát světovou jedničkou. „Chtěl bych být známý i ve světě, nejen v Československu. Nechci být papírový šampion.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Před turnajem se připravuje spolu s Michaelem Krčmářem. S možným vzájemným zápasem ale nemá žádný problém. „Je to sport, Michal je kamarád a já ho respektuju. Ale když dojde na zápas, tak si to dáme naplno. A po zápasu zase budeme kámoši,“ věří Sivák. Z dalších soupeřů vyzdvihl Milana Páleše, kterého označil jako československou jedničku. Prohru si ale nepřipouští. „Jsem hladový po vítězství, prohry nenesu dobře, jdu tam prostě vyhrát.“

Angažmá v turnaji si pochvaluje také proto, že organizace Oktagon MMA dokáže bojovníky skvěle promovat. Nevyloučil, že v budoucnu nastoupí také do MMA zápasu, už nyní se na svou premiéru prý připravuje. Grappling ho příliš nebaví, spíše zkouší techniky z wrestlingu. Dokonce už má v hlavě možné soupeře a nezůstává při zemi. V rozhovoru naznačil, že by ho zajímal Filip Macek nebo Tadeáš Růžička. „Tadeáš je dobrý, je to také kamarád. Do dvou let bychom mohli vyprodat O2 arénu,“ věří.

Na řadě je ale Oktagon Underground. Václav Sivák přislíbil, že se diváci mohou těšit na parádní bitvy a velké emoce. Zajímavé bude už páteční vážení, kdy se rozhodne o složení úvodních dvojic. Turnaj je možné sledovat přes Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články