Gábor Boráros kvůli podezřelému zápasu přišel o turnaj v Liberci, případem se možná bude zabývat policie

Gábor Boráros kvůli podezřelému zápasu přišel o turnaj v Liberci, případem se možná bude zabývat policie zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotér Ondřej Novotný se vyjádřil k poslednímu zápasu Gábora Borárose. Hvězda Oktagonu má zřejmě zaděláno na problém.

Na domácí MMA scéně se v posledních dnech řeší další kauza, do které se připletla hvězda Oktagonu - Gábor Boráros. Na posledním turnaji organizace Fabriq MMA šel do zápasu s Kirillem Medvedovskim, který už má nejlepší roky za sebou. Očekávalo se, že si Gábor se soupeřem rychle poradí, většina sázkařů si vsadila na rychlé ukončení v prvním kole. Zápas se ale odehrál dle trochu jiného scénáře, Boráros rozhodl až ve druhém.

Sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna následně oznámily, že zaznamenaly podezřelé množství sázek právě na Gáborovo vítězství ve druhém kole, přičemž daly najevo, že se situace bude dále prověřovat. Okamžitě se tedy začalo mluvit o tom, že byl zápas zmanipulován.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

K věci se na dnešní tiskové konferenci vyjádřil i šéf Oktagonu - Ondřej Novotný. Právě on totiž uvolňuje bojovníky na zápasy Fabriq MMA, takže situaci také musí řešit. S Gáborem ovšem zatím nemluvil. “Je pro mě důležité znát jeho [stanovisko]. A já poznám, co mi říká. Druhá úroveň je pro mě Tipsport a policie, pakliže se do toho nějakým způsobem zapojí.” Se zástupci sázkové kanceláře už ale hovořil. “S Tipsportem jsem o tom samozřejmě mluvil, ti jsou extrémně naštvaní, protože tvrdí, že mají jednoznačný důkazy k tomu, že to bylo zfixlované.”

“Moje otázka pořád je, jak moc je ta vina Gáborova, jak moc se můžeme bavit o tom, že to v jeho světě vůbec chápe,” řekl s tím, že nyní neví, co Gábor předvede, až s ním bude celou kauzu probírat. Na situaci podíval také očima fanoušků Oktagonu, jelikož právě díky nim se mohla organizace posunout tam, kde nyní je. “To je pro nás to vůbec nejdůležitější. A reakce fanoušků je naprosto jasná. Gábor Boráros je v tuto chvíli oficiálně stažen ze zápasu v Liberci, protože to podezření je tak velké, že to nemůžeme ignorovat. Ta vlna nas**nosti fanoušků, když to takhle řeknu, protože naštvanost je málo, je tak velká, že to rozhodně nechceme ignorovat.”

“Beast” je tedy mimo hru, dokud se celá záležitost nevysvětlí, není přitom vyloučeno, že se do kauzy vloží i policie. “Respektuju, že každý v životě může udělat chybu, někdo jich naseká nesmysl, to se prostě také může stát, ale všechno má své meze. Já tady s Palem nechci dělat nějaké soudy, odsuzovat ho a tak dále, uzavírat účet bez hostinského, ale zároveň vnímáme, že nemůže být zrnko pochybnosti, už vůbec ne nad Oktagonem. A to je to, o co nám jde.”

Novotný následně doplnil, že kauza nemůže poškodit MMA jako takové, jelikož jde o ojedinělý případ. V této souvislosti zmínil, že se podobné věci dějí i v jiných organizacích. Jeden takový případ se shodou okolností nedávno řešil v UFC, Darrick Minner kvůli sázkařskému podvodu dostal padáka. UFC se navíc distancovalo i od jeho trenéra Jamese Krauseho a jeho svěřenců. “Kdyby to mělo poškozovat sport, tak jsou všechny sporty už dávno mrtvé. Je to věc, která patří k tenisu, fotbalu, úplně každému sportu. A to, že se jednotlivci snaží manipulovat se sázkami, je věc jednotlivců, ne toho sportu,” řekl Novotný závěrem.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články