Gamechanger mě nezajímá, překvapil Muradov. Novotný promluvil o možném souboji s Kinclem

Gamechanger mě nezajímá, překvapil Muradov. Novotný promluvil o možném souboji s Kinclem zdroj: Profimedia

Oktagon oficiálně přivítal Makhmuda Muradova, který v posledních letech zkoušel štěstí v UFC. Uzbecký bojovník vysvětlil, co ho vedlo k podpisu smlouvy.

„Pořád jsem na tebe koukal v televizi, kamaráde, ale už mě to přestalo bavit. Teď tě chci vidět tady,” pronesl Ondřej Novotný během turnaje Oktagon 58, když přišel pozdravit Makhmuda Muradova. „Vítej zpátky,” dodal s podanou rukou, načež se na obrazovkách objevilo oznámení, že se Uzbek s českým srdcem po odchodu z UFC vrátí zpět do Oktagonu.

Willy Cao v následném rozhovoru z „Macha” vydoloval, že měl od Novotného nabídku už na zápas v Edenu, s ní ale nesouhlasil. „Nechtěl jsem se vrátit takhle brzy na záskok, chci se fakt připravit.” Také prozradil, že by nabídky na angažmá mohl přehazovat vidlemi, zájem projevily organizace ONE Championship, KSW a PFL. Ve výsledku vybíral mezi Oktagonem a KSW, byť by si v případě PFL a ONE Championship přišel na mnohem lepší peníze. „Mám důvody, proč jsem tady, jsem tu jako doma.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Nebudu lhát, mám ještě dva až tři roky. Nechci zápasit do 48 jako Monster. Dva až tři roky, chci si to užít doma. Ale jak jsem říkal – poslední zápas bude určitě v Uzbekistánu, kam přijdou moji rodiče a kamarádi.”

Spekulovalo se, že jedním z hlavních důvodů pro přestup do Oktagonu je šance promluvit do příštího ročníku turnaje Tipsport Gamechanger. Tak to ale není. Muradov zmínil, že by se pyramidy na 99 % nezúčastnil. „Jak říkám, nejsem tady pro peníze. Ano, v Gamechangeru jsou peníze, je to super, ale nechci zápasit každé dva měsíce, mám hodně práce.” Výběr soupeře chce nechat čistě na promotérech.

Ondřej Novotný se v rozhovoru pro iSport.cz nechal slyšet, že smlouva s Muradovem je výsledkem dobrých vztahů. „Vždycky jsme se k sobě dobře chovali, o to to teď bylo jednodušší.” Před podepsáním smlouvy stačil jeden telefonát a dvě schůzky. Novotný přitom moc dobře věděl, že Muradov dostane atraktivní nabídky od konkurenčních organizací. „Jak už jsem říkal – peníze nejsou všechno, respektive ty první peníze za zápas. Pak je spousta jiných věcí, v těch evidentně nejsme tak špatní.”

Spolumajitel Oktagonu připustil, že by Muradov klidně mohl rovnou nastoupit do titulového zápasu. „Teoreticky může, ale máme dohodu, že neodmítá soupeře a nepřišel, aby v prvním zápase křičel o titul.” Nabízí se samozřejmě zápas s Patrikem Kinclem, který Muradov v dobách XFN zrušil, jelikož nedostal zaplaceno. Dle Novotného má tento duel obrovskou hodnotu. „Klidně se to může stát. Uvidíme. Určitě je to jeden z možných taháků, který by slušel tady znovu na stadionu.”

A kdy tedy Muradov nastoupí v barvách Oktagonu? „Chce zápasit víceméně co nejdřív, ale musíme být řádní hospodáři, takže to musíme spočítat a musí to vycházet. Evidentně to nemůže vyjít na pětitisícovém turnaji,” dodal Novotný.

Zdroje:  iSport , Willy Cao – YouTube

Nejnovější články