Hraješ lidem na city, pustil se Paradeiser do Buchingera, který vysvětlil, proč tajil dovolenou

Hraješ lidem na city, pustil se Paradeiser do Buchingera, který vysvětlil, proč tajil dovolenou Ivan Buchinger a Rony Paradeiser před prvním vzájemným zápasem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Diametrálně odlišné nastavení a značné rozdíly v přípravě, to jsou jedny z hlavních poznávacích znaků odvety o pás šampiona lehké váhy.

Ivan Buchinger patří mezi průkopníky slovenského MMA, do prvního zápasu šel v roce 2008 a celkem jich stihl padesát. A jelikož jeden z nich nebyl oficiálně zapsaný, připíše si padesátý duel na turnaji v Ostravě, který shodou okolností rovněž ozdobí jubilejní padesátka.

Dekorovaný veterán si připsal velké úspěchy v zahraničí, na ně pak navázal na půdě Oktagonu, kde se stal prvním dvojitým šampionem. Historické prvenství mu nikdo nevezme, dá se tedy pochopit, že už do zápasů nevkládá veškerou svou energii. „Už to beru úplně jinak. Vyhrál jsem tolik zápasů a všelijakých opasků,” zavzpomínal v pořadu Tváří v tvář za přítomnosti Ronyho Paradeisera. „Když teď vyhraju, bude to pro mě jen další plus, ale už to neberu tak, že musím zvítězit.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Paradeiser je ve zcela opačné pozici, talentovaný dlouhán naopak na první opasek šampiona stále čeká, do odvety vkládá veškeré naděje. Snad i proto se při těchto slovech trochu ošíval. Potvrdil, že se mu nastavení Buchingera příliš nezamlouvá. „Mám rád, když je to vyhrocené, když to oba chtějí extrémně moc,” řekl s tím, že i lidé vnímají, že „Buki” bere zápas s jistou rezervou. „Jsem uvolněnější, udělám lepší zápas, než kdybych byl nervózní,” oponoval Buchinger.

Paradeisera ostatně už jednou porazil, klid je tedy zasloužený a do jisté míry oprávněný, vítězům se totiž v odvetách většinou daří. Rony je naopak pod tlakem, o čemž svědčí i fakt, že se budí ze spaní. „Mám to tak, že se před zápasem vzbudím v pět ráno, podívám se na všechny věci, co Ivan dělá v zápasech, v tom jsem trochu maniak,” přiznal. „Ale nebývá to často, za tuto přípravu se to stalo třikrát.”

Rozdíly se najdou také v nasazení během přípravy. Buchinger bez mučení přiznal, že se svým tělem musí nakládat opatrně. „Tréninky byly intenzivní, ale tělo už nemůže tak, jak by to mělo být. Je to náročné,” přiznal. Síly musí šetřit také na výkon v rámci svého nového zaměstnání. Na zahraniční kemp už nezbývá energie, návštěva německého klubu MMA Spirit, kde dříve působil, už evidentně nehrozí. „Vím, co by na mě čekalo,” zasmál se s tím, že by tamní dvoufázové tréninky už asi nezvládl.

„Divné,” reagoval na jeho nastavení Paradeiser, jenž byl posledních pět týdnů zavřený v Ankos MMA. V přípravě mu pomáhal například Marcin Held se zkušenostmi z UFC, Bellatoru či PFL. „Má velmi podobný styl jako Ivan,” prozradil. Dalším sparring partnerem byl Daniel Skibiński, který v posledních letech zkouší štěstí v Cage Warriors.

Paradeiser se během diskuze pokusil Buchingera maličko rozhodit. „Chytil jsi takovou pózu, hraješ lidem na city,” zaútočil, přičemž dodal, že se v něm nevyzná. Následně mu vyčetl, jak se postavil k nedávné dovolené na Maledivách, s níž se ani nepochlubil fanouškům na Instagramu, což Ronymu přišlo podezřelé. Buchinger ovšem měl své důvody. „Tři dny předtím jsme se dohodli, že budeme mít zápas, nechtěl jsem, aby si lidé řekli, že před soubojem s tebou jedu na výlet… Každý to bere jinak, podle mě nejsem falešný.”

Jak odveta dopadne, to se dozvíme už 9. prosince. Turnaji Oktagon 50 navíc bude předcházet velká tisková konference, dá se tedy očekávat, že se ještě dočkáme další výměny názorů.

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články