Ivan Buchinger chce získat tři šampionské pásy, políčeno má i na Davida Kozmu

Ivan Buchinger chce získat tři šampionské pásy, políčeno má i na Davida Kozmu zdroj: Profimedia

Sotva Ivan Buchinger získal první opasek, hned přemýšlí, kde by ukořistil další a nevylučuje ani welterovou váhu.

Podcasty a různé diskusní pořady jsou dnes velmi populárním formátem. Ostatně i Karlos Vémola dnes konkuruje Janu Krausovi s vlastní talk show. Podobnou cestou jde i Attila Végh, který k rozhovorům využívá zápasníky Spartakus Fight Gymu. Jako první usedl na pohovku Ivan Buchinger.

Čerstvý šampion lehké váhy prozradil, že ho na cestě za opaskem potkalo nepříjemné zranění. „Dal jsem Ronymu body triangl a v tu chvíli mi prasklo koleno, ale brutálně. V ten moment jsem to necítil, ale po zápase mě začalo strašně bolet,“ popsal úraz. Bolest bohužel zatím neodezněla, Ivan vyjádřil obavu, že bude muset navštívit doktora.

Největší sílu mu před zápasem dodal právě Attila, jelikož spolu mnoho prožili, takže pro něj bylo velmi důležité, že ho doprovodil i k titulovému zápasu na československé scéně. Taktika na Ronyho Paradeisera byla jasná – chytit ho a už nepustit. Buchinger si dobře uvědomoval, že Rony patří mezi excelentní postojáře, má výškovou převahu a k tomu navíc opačný střeh. I proto pro něj bylo důležité k ničemu ho nepustit a ukončit zápas co nejdříve.

Když Rony odklepal, měl Buchinger nepopsatelnou radost. „Spadl mi kámen ze srdce. Byl jsem pod obrovským tlakem. Rony je mladý, talentovaný, v plné síle, zatímco já jsem starý a vyčerpaný,“ řekl se smíchem. „Musel jsem dokázat, že jsem ještě tady, že ještě budu zabíjet, že umím zápasit,“ vysvětlil svou motivaci. V neposlední řadě šlo také o představení domácímu publiku, pro které i navzdory svým úspěchům není tak známý. Fanouškovská základna kolem Oktagonu je podle něj neuvěřitelná. „Ten zápas pro mě měl velký význam. Že jsem vyhrál tento opasek, vnímám, jako kdybych vyhrál UFC na Slovensku.“

První krok se tedy vydařil. S Attilou mají však daleko vyšší cíle, než by kdokoliv mohl čekat. „Přemýšleli jsme nad tím, že získám ještě opasek v 66, ale je tam ještě jedna váha – 77 a David Kozma,“ prohlásil a Végh potvrdil, že by bylo opravdu zajímavé, pokud by zabojoval v rámci jedné organizace o tři opasky. „Normálně zápasím v 66, beru zápasy i v 70, ale když nehubnu a jsem silný, tak jsem 77,“ vysvětlil Buchinger. Na řadě je však titul v pérové váze. „Těším se, doufám, že to celé vyjde,“ uzavřel toto téma Attila.

Je samozřejmě otázkou, zda by se "Buki" dokázal prosadit proti bojovníkům, kteří jsou v rámci welterové divize zvyklí velmi výrazně pracovat s váhou. Také není úplně jisté, zda by se hned dostal k titulovému zápasu. Ondřej Novotný se sice nechal slyšet, že Buchinger nic dokazovat nemusí, i proto šel v lehké váze rovnou o titul, to samé ale nemusí platit pro welter, kde si ho promotéři možná budou chtít nejprve vyzkoušet.

Buchinger také přiznal, že se příliš nevěnuje sociálním sítím. Jedním z důvodů je jedna konkrétní otázka, která se neustále opakuje. Fanoušky totiž logicky zajímá jeho zápas s Conorem McGregorem. Ivan na něj ale pravděpodobně nevzpomíná s velkou láskou. „Conor, pořád ten Conor,“ povzdychl si. Často se ho ptají také na návrat do UFC, nebo zda vezme zápas s Karlosem Vémolou. Buchinger má jasnou odpověď. „Všechno je o penězích. Vzal bych zápas s Vémolou, bez problémů, proč ne. No tak mě hodí na zem a trochu mě poválí, já ovládám jiu-jitsu,“ prohlásil v žertu.

Nezbývá než doufat, že zranění kolene nebude vážné, takže se čerstvý šampion lehké váhy brzy znovu představí. Kdo ví, třeba skutečně získá dva opasky dříve než Karlos Vémola.

Zdroje:  Spartakus Fight Gym Youtube

Nejnovější články