Jdu tam umřít, říká Patrik Kincl před první obhajobou. V oktagonu se nehodlá dlouho zdržovat

Jdu tam umřít, říká Patrik Kincl před první obhajobou. V oktagonu se nehodlá dlouho zdržovat Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Hon na “Terminátora”, tak je označen hlavní zápas turnaje Oktagon 35, v němž se utkají dva bojovníci, kteří během své kariéry narazili na Karlose Vémolu. Dokáže Alex Lohoré ohrozit šampiona Patrika Kincla?

Oba bojovníci si moc dobře uvědomují, že se hraje opravdu o hodně. Krom titulu je v sázce právě odveta s Karlosem Vémolou, s nímž by oba chtěli srovnat účty. I proto se Patrik Kincl při první obhajobě nehodlá zbytečně zdržovat .“Rád bych Alexe ukončil do druhého kola, protože se hned potom musím co nejrychleji vrátit do tréninku. Vypadá to, že v prosinci by mě mohl čekat vytoužený zápas s Karlem Vémolou,” řekl v rozhovoru pro Oktagon.

Letní měsíce musel zasvětit náročné přípravě. “Léto vyhozené oknem,” postěžoval si. Do tělocvičny běžně docházel dvakrát denně. Soustředil se na techniku a hlavně na kondici, aby udýchal, co bude potřeba. “Příprava se aktuálně skládá z kondičních věcí, udržení silových parametrů a sparingů.” K tomu se věnoval pilování nových technik, které by chtěl názorně předvést. “Najížděli jsme nové věci, doufám, že se v tom zápase projeví, že si je dokážu prosadit.” Ani během parného léta naštěstí neztratil motivaci. “X-krát jsem si sáhl na dno, x-krát jsem si říkal, jestli to mám vůbec zapotřebí, jestli už na to nejsem starý, x-krát jsem tu motivaci znova chytil. Teď ji mám, jsem připraven to tam všechno prodat.”

Je evidentní, že Kincl nenechává nic náhodě, soupeře ostatně považuje za zkušeného válečníka. “Má hodně zápasů se zkušenými borci v Cage Warriors, já šel spíš jinou cestou, zápasil jsem v ACB, KSW, myslím, že jsem měl stylově odlišné soupeře. Ale oba máme mraky zkušeností.” Lohoré je dle jeho slov šikovný counterpuncher, umí dobře pracovat s přední rukou, soupeře se snaží vyprovokovat k útoku a následně kontrovat. A na to si chce dát pozor.

Skvělou formu však hlásí i Alex Lohoré. "Da Killa Kid" se nechal slyšet, že měl konečně dostatek času na řádnou přípravu. “Je to poprvé, co jsem měl možnost absolvovat plný kemp na zápas v Oktagonu.” K tomu dodal, že je na souboj s Kinclem výborně připraven. “Dlouho jsem si vizualizoval sám sebe s opaskem šampiona kolem pasu. Jak už jsem řekl, potřebuju pás, který by se hodil ke koruně,” řekl s odkazem na originální pokrývku hlavy, kterou s oblibou nosí při nástupu do klece.

Ačkoli Kincl dokázal ukořistit titul střední váhy, Lohoré v něm nevidí nijak zvlášť náročného protivníka. “Není na něm nic překvapivého nebo extrémně dobrého.” Přípravu ale pro jistotu zaměřil na segmenty, v nichž Kincl exceluje. “Do mého repertoáru jsem zařadil wrestling a grappling na vysoké úrovni. Těžko to může být lepší, mám to nejlepší, co bylo k dispozici,” pochválil své trenéry. “Být šampionem Oktagonu pro mě hodně znamená. V první řadě bude velký úspěch, že budu konečně korunován.”

Vraťme se ale ještě na skok k šampionovi. Kincl přiznal, že byl v prvním zápase v Oktagonu zbytečně pod tlakem, nyní si ale už vše srovnal a zařídil si lepší psychickou pohodu. “S Pirátem jsem na sebe vytvářel možná zbytečně velký tlak. Spoustu věcí jsem přehodnotil, je to pro mě prostě další zápas. Cíl je jasný – vyhrát a obhájit titul, ať se tam semele cokoliv.” Patřičné odhodlání mu zřejmě chybět nebude. “Jako kdybych tam šel umřít. Potom mám úplně prázdno, nevím, co bude druhý den, takže teď všechno směřuje čistě k tomu jednomu dni v Brně.”

Turnaj Oktagon 35 se uskuteční 17. září od 18:00 hodin v brněnské Winning group aréně a celý galavečer bude také možné sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články