Výměna trenéra? Bolestivá příprava s Patrikem Kinclem „Trosečníku” Adamovi moc nechutná

Výměna trenéra? Bolestivá příprava s Patrikem Kinclem „Trosečníku” Adamovi moc nechutná Adam na tréninku pod dohledem Patrika Kincla | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Adama s Nathanem trápí bolestivá příprava, zároveň začínají bojovat s vlastní hlavou. Jejich první MMA zápas se totiž nezadržitelně blíží.

“Adam je rozštípaný jak žito. Má naražený hrudník, žebra, loket, v obličeji je pomlácený, ale v této fázi tréninku si volno prostě dát nemůžeme,” prozradil v páté epizodě projektu Oktagon: Kdo přežije Martin Svoboda, za nímž Adam dochází do pražského Spartan Gymu. Příprava na první zápas je evidentně mnohem bolestivější, než truhlář z Hradce Králové očekával. A to je na bolest zvyklý z dob, kdy se aktivně věnoval freestyle bruslení, byť má jízda na kolečkových bruslích jen pramálo společného s MMA. “Ve svém sportu si dávám bacha na to, abych nebyl zraněný. Tady je to tak, že se klade důraz na to, abych byl co nejvíc zmlácený, abych si na to asi zvykl, já nevím (smích).”

Svoboda se svému svěřenci snažil vysvětlit, že právě cesta do klece přináší největší utrpení, v samotném souboji už bolest cítit nebude. “Já to vydržím, akorát nic neumím, to je ten problém,” postěžoval si Adam, který si chtěl vyzkoušet trénink u jiných trenérů. “Nechci, aby to vyznělo tak, že je něco špatně, co se týče Patrika [Kincla], ne. Je to prostě daná situace, Patrik mě dokonce bere a vystavuje jiným trenérům,” vysvětlil, ale zároveň přiznal, že se mu na tréninky s šampionem střední váhy moc nechce.

Patrik Kincl evidentně účastníka reality show Survival nijak nešetří, což se trochu podepisuje na jeho motivaci. “Jde o to, že kdybych navštívil jiného trenéra, tak se mi možná trochu uleví, protože budu vědět, že Patrika budu moct navštěvovat jenom, když na to budu mít koule. Teď je to tak, že vím, že tam musím.” Adam se svěřil, že po cestě na trénink zažívá podobné pocity, jako když docházel na základní školu. A z jeho výrazu je naprosto jasné, že rozhodně nepatřil mezi zapálené žáky. “Podle mě je to velká rvačka s psychikou. A já ku**a nechci být zraněný, protože se mám taky rád.”

A co se řeší na druhé straně barikády? Nathanovi dělá starosti váha. Ne snad, že by se obával, že nesplní stanovený limit (zápas se uskuteční ve střední váze), může se ale stát, že mu naopak pár kilogramů bude chybět. “Teď strašně spaluju. Ráno mám dvouhodinový trénink, pak si jdu pospat, večer mám další hodinu nebo hodinu a půl trénink. Mám to dvoufázové. A ještě jsem do toho začal běhat o víkendu… Ale jím všechno,” řekl a doplnil, že toho nyní sní dvakrát tolik, než byl zvyklý. Také on se ve Spartakus Fight Gymu musí smířit s tím, že jsou ostatní o mnoho zkušenější. “Fotbal mi vždycky šel, tam jsem byl vždycky frajer. Ale teď jdu do posilky nebo do Spartakusu, kde jsem ten, co se musí učit.”

Oba se také shodli, že se budou muset vypořádat s velkým tlakem ze strany diváků. Postavit se do klece v plné hale, to alespoň poprvé zamává s většinou bojovníků. Na turnaji na Štvanici si krátce vyzkoušeli, jaké to asi bude, došlo totiž na staredown. “Možná to vyzní blbě, ale nejhorší je to, že nejvíc budu zápasit s tímhle,” řekl Adam ukazujíc na tribuny rozjařených diváků. A podobně to cítil i Nathan. “Dva měsíce, kdy se připravuješ na tréninku, si myslíš, že je to pohoda, sranda, ale pak najednou přijdeš sem a nacítíš tu atmosféru, která tě stáhne. Můžeš se na to připravovat, jak chceš, je to prostě neuvěřitelné.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Mezi aktéry stále panuje jistá nevraživost, třeba Nathan označil Adama za pitomce, byť to řekl napůl v žertu. Je přesvědčen, že právě po psychické stránce bude mít navrch. “Já k tomu přistupuju stoprocentně, dávám tomu všechno. Nemám čas na nic - na sebe, na přítelkyni, absolutně na nic.” Volný čas se snaží věnovat hlavně regeneraci. “Bolí mě žebra, zápěstí, bicáky, bolí mě všechno. Ale o tom to je. Doufám, že ten zápas přinese to, co chci, a mé vítězství.”

K souboji mezi Adamem a Nathanem dojde na turnaji Oktagon 35, který se uskuteční 17. září v Brně. V hlavní zápase večera pak bude Patrik Kincl obhajovat titul střední váhy proti Alexovi Lohorému.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články