Jeho řeči na internetu možná vypadají drsně, ale já mu v kleci ukážu, kdo je tady pánem, vzkazuje Benda Diegovi

Jeho řeči na internetu možná vypadají drsně, ale já mu v kleci ukážu, kdo je tady pánem, vzkazuje Benda Diegovi Karlos Benda | zdroj: FOTO: Se svolením Karlose Bendy

Tentokrát nepůjde o sport, ale o čisté násilí. Největší favorit turnaje Clash of the Stars 5 nám v exkluzivním rozhovoru prozradil své pocity před očekávaným soubojem s nenáviděným Diegem Kotlárem.

 

Karlos Benda minulý rok přesedlal z kulturistiky do světa MMA. V našem seriálu "Z pódia do klece" mapujeme jeho cestu v organizaci Clash of the Stars. Po výhře nad Jardou Kotlárem ho čeká další zápas s hrubiánem z rodu Kotlárů. Diego svým chováním překročil všechny meze a Benda ho za to v sobotu plánuje tvrdě potrestat. Přinášíme vám poslední informace o Karlově přípravě, psychickém rozpoložení i zápasové taktice.

Jak se cítíš pár dní před očekávaným zápasem?

Zdravím fanoušky bojových sportů. Psychicky se cítím velice dobře. Fyzicky také, ale jako na potvoru, teď trošku bojuji s bolestí v krku, ale věřím že do soboty to bude v pořádku.

Několikrát jsi zmínil, že příprava neprobíhala přímo na soupeře, což je celkem pochopitelné. Piloval jsi celkově své bojové dovednosti. Co jsi zlepšil nejvíce?

Zaměřili jsme se především na postoj, ale přijde mi, že jsem stejně více zlepšil zem (smích). Tuto přípravu jsme se chtěl naučit lépe kopat, což se mi myslím povedlo a ukážu to v zápase.

Výrazně jsi obměnil a posílil svůj trenérský tým. Jak si novou spolupráci pochvaluješ?

Mám v týmu profi fightera Péťu Bartoňka, což s sebou nese pouze samá pozitiva. Odnaučil mě začátečnické chyby, které ostatní trenéři tak dobře nevidí. I ostatní kluci mi hodně pomáhají. Čím více sparring partnerů, tím lépe.

Zatím jsi do všech utkání nastupoval v psychické pohodě. Nemohou tě tentokrát trošku ovlivnit všechny ty nechutnosti, co Kotlár do teď předváděl?

To je dobrá otázka. Cítím vůči němu obrovskou nenávist a v zápase by se to mohlo obrátit proti mně. Věřím ale, že v kleci si to pohlídám a budu si s ním dělat co chci.

V zápase budou povoleny kolena a lokty. Zmínil jsi, že bys je rád použil. Neobáváš se trošku, že když se na to budeš příliš soustředit, můžeš udělat nějakou chybu kterou by Diego potrestal?

Lokty a kolena mě opravdu baví a rád bych je využil, ale pokud k tomu nebude příležitost, nic se neděje. Chci mu nějakým loktem rozpárat hubu, ale důležité je především vyhrát a je jedno, jakým způsobem.

Možná si to ani sám neuvědomuješ, ale zažil jsi jeden z nejhorších trashtalků. I když v Kotlárově podání to nebyl ani trashtalk, jako spíše obrovská prasárna. Když se nad tím zamyslíš, jak to na Tebe působí?

Nijak to na mě nepůsobí. Bavíme se o opravdu zlém člověku a já už chci mít tuto anabázi konečně za sebou.

O podání ruky po zápase nemůže být pochopitelně ani řeč. Myslíš, že Ti dá Diego po zápase pokoj i na internetu?

On a několik de**ntů okolo něj, mi už asi nedá pokoj nikdy, ale já se těm jejich kecům většinou pouze směji. Jejich řeči na internetu možná vypadají drsně, ale já mu v kleci ukážu, kdo je tady pánem.

Poslední měsíce pro Tebe musely být psychiky náročné. Těšíš se, až to z Tebe po zápase konečně spadne?

Já jsem na tom psychicky dobře, to přítelkyně to hůř snáší. Těším se, až si po zápase na dva tři týdny odpočinu od fyzické zátěže a budu hrát Diablo 4 (smích).

Odveta s Jardou Kotlárem je prý již domluvena. Až ho porazíš a budeš mít tři výhry v řadě. Myslíš, že přijde čas na souboj o titul v těžké váze?

Titul v těžké váze? Zajímavé. Uvidíme, co Clash vymyslí. Pokud ta šance nebude, nic se neděje, ale když by se naskytla šance, po titulu samozřejmě půjdu.

Plánuješ nějak speciálně oslavit svou výhru? Bude návštěva mekáče?

Mekáč po zápase je povinnost (směje se). Po zápase chci opravdu na pár dnů úplně vypnout. Ležet na gauči, koukat na filmy a hrát hry.

Dáš si teď nějakou dobu pauzu nebo tě uvidíme znovu bojovat ještě tento rok?

Od července začnu opět trénovat a pokud vše půjde podle plánu, do konce roku chci ještě zápasit.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články