Le Sy nastínil, jakou sledovanost mají turnaje Clash of the Stars a kdy se uskuteční jeho zápas s Bejrem

Le Sy nastínil, jakou sledovanost mají turnaje Clash of the Stars a kdy se uskuteční jeho zápas s Bejrem Psychopat Bejr, promotér Tomáš Le Sy a Filip Grznár u jednoho stolu moc dlouho nevydrželi | zdroj: FOTO: Clash of the stars

Clash of the Stars přitahuje pozornost, o které se promotérům ostatních organizací asi ani nezdálo. Bizarní zápasy mají úspěch i v zahraničí.

S projektem Clash of the Stars je již neodmyslitelně spojen někdejší nadějný zápasník Tomáš Linh Le Sy, který přijal roli promotéra. V pořadu Fight Cast naznačil, že jsou s dosavadním ohlasem spokojeni. “Čekali jsme, že to bude úspěšné, s tím jsme do toho samozřejmě šli, takové byly vize. Ale dá se říct, že opravdu každý galavečer v něčem překonal naše plány, představy, touhy. Za to jsme hrozně rádi, dál nás to nabíjí.”

Je jasné, že jednotlivé turnaje přitahují obrovskou pozornost. Le Sy sice neprozradil konkrétní čísla, nabídl však alespoň orientační cifru. “Je to hodně sledované. Když chceš nějaká čísla, tak pokud přijmu lehkou matematiku, že na jeden placený přenos z mé zkušenosti koukají čtyři nebo pět lidí, tak koukáme většinou my v nějaké partě kamarádů, tak na ten galavečer živě koukají stovky tisíc lidí.”

Na tuzemské poměry jde o pěkné číslo. Bizarní zápasy nicméně překonávají jazykovou bariéru, takže vzbuzují pozornost i za hranicemi. “Na placených přenosech se to ještě neprojevuje, ale vidíme to na datech na sociálních sítích, primárně na Instagramu. Jsou to stovky tisíc vstupů na náš účet ze Spojených států, z Jižní Ameriky... Takže je vidět, že to lidi baví.” Le Sy dodal, že lidé ze zahraničí v komentářích hodně debatují, často se ptají, o jakou se jedná show.

Le Sy si nyní užívá zaslouženou pozornost. Lidé jej poznávají daleko více než v dobách, kdy se věnoval pouze zápasení. “Kdekoli chodím, tak na mě lidé něco pokřikují nebo se fotí, většinou se usmívají a mají radost z toho, že mě vidí, takže i já mám z toho radost. Je to zatím fajn.”

O své roli má nyní jasno, byť na tělocvičnu nezanevřel. “Teď se cítím být víc promotérem, je to můj denní chleba. Stále dál trénuju, samozřejmě už ne tolik, to by ani nemělo smysl trénovat desetkrát týdně, priority jsou prostě jinde. Čas a energii musím věnovat někam jinam. Ale stále trénuju, na té žíněnce stále jsem.” Le Sy doplnil, že nyní spíše podporuje svého bratra. Tobiasz Le se rovněž věnuje MMA na vysoké úrovni, nyní působí v organizaci RFA. “Mám také spoustu kamarádů v gymu, kteří dále zápasí a trénují, takže jsem v tom pořád. Baví mě to, vždycky mě to bavilo, jsem rád, že jsem z toho úplně nevypadl.”

Relativně brzy se navíc bude vracet ke svému původnímu řemeslu, pomalu se totiž začíná domlouvat zápas s “Psychopatem” Bejrem. “Chystám se, ano, ale ta příprava nemůže trvat půl roku. Tvrdá dřina přijde dejme tomu tři měsíce do zápasu, který by snad mohl proběhnout v prvním kvartálu příštího roku.” Spolupráci s Bejrem je ovšem přinejmenším komplikovaná, což pravidelně dokazuje během každého přenosu. Během jedné z tiskovek dokonce vystartoval i na promotéra. “Nechtěl mi ublížit. Kdyby chtěl, tak mě napadne jinak, to jsem si jistý. Ale to jsou přesně ty momenty, které ukončují jeho působení u stolu.

Le Sy souhlasí, že některé Bejrovy eskapády už překročily únosnou mez. A jelikož s ním není rozumná řeč, chce si počkat na zúčtování v kleci. “Nemusíme se tady bavit o nějakém soudním řízení, spíš se s ním zavřu do klece, kde z něj vymlátím pravdu, která nám zatím uniká.”

Zdroje:  Fight Cast One

Nejnovější články