Lucie Pudilová se o víkendu srazí s argentinskou mašinou na takedowny

Lucie Pudilová se o víkendu srazí s argentinskou mašinou na takedowny Lucie Pudilová vs. Joselyne Edwards | zdroj: Profimedia

Perfektní takedowny, precizní kontrola na zemi a nemilosrdné lokty. S tím vším se bude muset vypořádat Lucie Pudilová, která již v sobotu nastoupí do dalšího zápasu v UFC.

V srpnu minulého roku si Pudilová (14-8) střihla návratový zápas do UFC, s Yanan Wu předvedla sebevědomý výkon a díky ukončení ve druhém kole jasně demonstrovala, že se stala mnohem zkušenější bojovnicí.

V následném duelu s Joselyne Edwards bohužel doplatila na pochybné rozhodnutí ze strany rozhodčích, v jejichž očích zvítězila potížistka z Panamy. Z výsledku byli překvapeni i komentátoři Brendan Fitzgerald, Daniel Cormier a Michael Bisping, což také dali jasně najevo. Chvíli se mluvilo o možné odvetě, ta však bude muset počkat. Pudilová totiž kývla na zápas s Ailin Perez (8-2).

Argentinská bojovnice se v UFC poprvé představila v září minulého roku na turnaji v Paříži, debutový zápas ovšem nezvládla (podobně jako kdysi Pudilová). Stephanie Egger ji uškrtila ve druhém kole. Následovala téměř roční pauza, dva další plánované zápasy totiž byly zrušeny. Vše si vynahradila až v polovině července.

Druhou bitvu v prestižní americké organizaci si již pohlídala, pro Ashlee Evans-Smith si připravila drsné školení ve wrestlingu. Před zápasem se nechala slyšet, že hned v prvním kole doručí knockout, a ačkoli se jí nepovedlo tento slib splnit, předvedla téměř bezchybnou dominanci. S Američankou poctivě vytřela podlahu, za zápas stihla nasbírat deset takedownů, což jí stačilo na rekord v bantamové váze, který dříve držela Amanda Nunes.

Perez upřednostňuje agresivní styl boje, soupeřky neustále drží pod tlakem. Vysoké tempo zvládá díky skvělé fyzičce, energie jí nechybí ani ve třetím kole. V postoji se občas vytasí s drtivým kopem na žebra, hlavní část celého představení však začíná až na zemi, kde neomylně pracuje s těžištěm, čímž si zajišťuje kontrolu. Pak přichází na řadu kladívka a lokty, které soupeřkám spolehlivě berou vítr z plachet. V repertoáru má i nějaké ty submise, drží ostatně fialový pásek v BJJ.

Než se začala věnovat bojovým sportům, pracovala jako fitness trenérka a také jako tanečnice. Své výkony ráda oslavuje provokativním twerkováním, naposledy takto vyvedla z míry Daniela Cormiera, který se poukoušel o pozápasový rozhovor. Přítomný překladatel byl natolik rozhozen, že dokonce zapomněl, jakým jazykem Perez vlastně mluví.

 

Pudilová si od bookmakerů vysloužila roli outsidera, je naprosto jasné, že bude mít plné ruce práce. Je otázkou, zda si poradí se silovým wrestlingem a obrovským tlakem, nutno ale dodat, že za poslední roky výrazně zlepšila práci na zemi díky přípravě v SBG pod dohledem Johna Kavanagha. Vzhledem k počtu zápasů by navíc měla být o poznání zkušenější.

Zdroje:  UFC – YouTube

Nejnovější články