Nadávky, výhrůžky a rasistické poznámky. Soupeřka Lucie Pudilové čelí náporu negativních zpráv, ozvali se i čeští “fanoušci”

Nadávky, výhrůžky a rasistické poznámky. Soupeřka Lucie Pudilové čelí náporu negativních zpráv, ozvali se i čeští “fanoušci” Lucie Pudilová vs. Joselyne Edwards | zdroj: Profimedia

Joselyne Edwards sice porazila Lucii Pudilovou, ze zápasu ale žádnou velkou radost nemá. Panamská bojovnice se totiž stala terčem nenávistných komentářů.

Bodoví sudí se během posledního UFC turnaje v Kansas City moc nepředvedli, o velké pozdvižení se postarali hned u prvního zápasu na kartě, v němž figurovala Lucie Pudilová. S Joselyne Edwards předvedla pěkný zápas, fanoušci počítali s tím, že si připíše další zelené políčko. To se ale nestalo, na split decision zvítězila Edwards.

Výsledek zápasu zaskočil zřejmě všechny diváky, kteří jej opravdu sledovali. Ani komentátoři Brendan Fitzgerald, Daniel Cormier a Michael Bisping nemohli uvěřit svým očím, což po vyhlášení výsledku dali jasně najevo.

Pudilová byla logicky zklamaná, radost ale neměla ani Edwards, od diváků v hale si totiž místo potlesku vyslechla nespokojený pískot a bučení. Sama navíc přilila olej do ohně, když po vyhlášení výsledku ukázala směrem k Pudilové zdvižené prostředníčky. V rozhovoru pro Hablemos MMA (přes MMA Junkie) vysvětlila, že si původně chtěla potřást rukou, příbramská bojovnice se k ní ale otočila zády, což už na kameře nebylo vidět. A to její soupeřku natolik rozčílilo, že se zkrátka neudržela.

“Je to kontroverzní rozhodnutí. Už jsem se v podobných situacích ocitla mimo UFC, takže chápu, jak se asi Lucie cítí, ale já jsem o výsledku nerozhodovala,” námítla Edwards. Za nesportovní gesto se však omluvila. S Pudilovou se následně potkala v šatně a nabídla jí odvetu. “Jenže nešlo o titulový zápas nebo souboj formátu Moreno vs. Figueiredo, takže nevím, jestli k tomu dojde. Ale jestli tomu UFC dá zelenou a Lucka bude chtít, tak se s ní utkám a celé to uzavřu.”

Ačkoli šlo o vůbec první zápas na kartě, hodně se o něm diskutovalo. Dana White prozradil, že ho na špatné výkony rozhodčích okamžitě upozornil matchmaker Mick Maynard. Atletická komise sice dostala podnět na přezkoumání výsledku, žádost ale byla zamítnuta. Červené políčko u Pudilové je tedy definitivní. “Láme mi to srdce, že se musím vyrovnat s touto prohrou,” svěřila se česká bojovnice na Instagramu.

Celá kauza nicméně silně zamávala i s Edwards. Do panamské bojovnice se totiž pustili rozhněvaní “fanoušci”, v jejichž očích měla vyhrát Pudilová. Přes sociální sítě se k ní dostaly nemístné urážky, některé dokonce měly rasistický podtext. “Někdo mě dokonce vyzval, abych spáchala sebevraždu. A to byla jen jedna z obrovského množství zpráv, psala mi spousta bláznivých lidí.” Edwards se nechala slyšet, že si mnoho nenávistných komentářů vysloužila i od českých fanoušků Pudilové. “Byli opravdu hodně agresivní.”

Zda se Lucie dočká odvety, to je zatím ve hvězdách. Minimálně však zřejmě může počítat s tím, že UFC nebude kontroverzní prohru příliš zohledňovat při vyjednávání o dalších zápasech a kontraktech.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články