Teď jsem tam, kde mám být, pochvaluje si Lucie Pudilová. V UFC má velké plány!

Teď jsem tam, kde mám být, pochvaluje si Lucie Pudilová. V UFC má velké plány! Lucie Pudilová | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Lucie Pudilová se po opětovné premiéře v UFC těší na další zápas. Kdy se znova představí? A kam by to chtěla dotáhnout?

Lucie Pudilová v posledních letech neztrácela čas. Na domácí scéně předváděla pěkné výkony, z šesti zápasů byla poražena pouze jednou. Tvrdá dřina se vyplatila, přetavila se totiž v novou smlouvu s UFC. A týden nazpět Lucie potvrdila, že do prestižní zámořské organizace rozhodně patří, kontrakt totiž stvrdila vítězstvím nad Číňankou Wu Yanan, kterou ve druhém kole ukončila vysoko nabíranými lokty.

V rozhovoru pro iSport.cz Lucie prozradila, že návrat do UFC vnímala jako samozřejmost, bylo to jen otázkou času. “Pro mě je to strašně super, protože jsem to v té hlavě měla, brala jsem to jako hotovou věc, akorát lidé okolo mě tomu nevěřili, že se dokážu zvednout,” řekla s tím, že ji samotnou ani nepřekvapilo, že se UFC znovu ozvalo s druhou šancí, protože si tvrdě šla za svým cílem.

Velký podíl má samozřejmě světoznámý trenér John Kavanagh, právě on totiž nyní dohlíží na Lucčinu přípravu. “Příbramská střela” se nijak netají tím, že se v Dublinu našla, zázemí v SBG jí vyhovuje, navíc je přesvědčena, že konečně odemkla svůj potenciál. “Teď jsem tam, kde mám být. Cítím, že teprve teď přijdou ty úspěchy.”

Že Pudilová žije přímo ve Straight Blast Gymu, to ji evidentně vůbec netrápí. Největší štěstí totiž stejně zažívá přímo v tělocvičně, na tréninku. Pomalu se jí ale začíná stýskat po domovině. “Byla jsem tam rok, z toho jsem třeba dva měsíce byla doma v Česku. A teď chci být zase víc v Česku, protože mi to chybí.”

To ale samozřejmě neznamená, že by nyní zanedbávala přípravu na další zápasy. Sama si ostatně vytyčila poměrně strmou cestu, která končí až na samotném vrcholu bantamové váhy. “Letos chci být určitě v top 15, příští rok top 10, top 5. A pak zabojovat o titul.” Zdá se, že na ni přeskočila nálada českého šampiona polotěžké váhy, s nímž se nedávno vyfotila. “Když už jsem se tam vrátila… To se jen tak někomu nepovede. Vzala jsem si do hlavy, že se to stane, stalo se to. Tak teď si dávám nový cíl,” dodala odhodlaně.

Jedno je jasné - Lucie bude potřebovat silnou podporu fanoušků. Z jejich řad ovšem často zaznívala i zdrcující kritika. Pudilová si už stihla všimnout, že se nárok na pozitivní komentáře odvíjí od výsledku daného zápasu. “Čeští fanoušci jsou úžasní (smích), jak dokáží měnit názor. Když to jde, tak to cení,” uznala, přičemž ale nezapomněla dodat, že v opačném případě podpora často chybí. “Tak mi to dají sežrat, ale to také pomůže.”

Závěrem rozhovoru prozradila, že by do konce roku chtěla stihnout ještě jeden zápas, ideálně v listopadu nebo prosinci. Nezbývá tedy než se nechat překvapit, zda promotéři skutečně najdou místečko na kartě jednoho z chystaných turnajů.

Zdroje:  isport.blesk.cz

Nejnovější články