Pudilová přivezla bronz z mistrovství Evropy v BJJ. Nyní ji čeká další zápas v UFC s tvrďačkou z Panamy

Pudilová přivezla bronz z mistrovství Evropy v BJJ. Nyní ji čeká další zápas v UFC s tvrďačkou z Panamy Lucie Pudilová vs. Wu Yanan | zdroj: Profimedia

Lucie Pudilová už zná další soupeřku. Na dubnovém turnaji se střetne s ostřílenou bojovnicí, která jako jediná v UFC hrdě reprezentuje Panamu.

Je dobře známo, že se Lucie Pudilová v poslední době zamilovala do BJJ. V boji na zemi se zlepšila natolik, že nyní sbírá medaile na prestižních turnajích. Naposledy se zadařilo ve středu. “Absolvovala jsem dlouhou cestu, abych se posunula ve svých schopnostech v boji na zemi. Zúčastnila jsem se mistrovství Evropy v jiu-jitsu organizace IBJJF v Paříži. Nakonec získávám bronzovou medaili,” oznámila přední česká bojovnice na Instagramu. “Děkuji svým trenérům a všem lidem, co mě podporují na mé cestě. Jedeme dál!”

Lucie Pudilová Lucie Pudilová veze bronzovou medaili z mistrovství Evropy v BJJ | zdroj: FOTO: Lucie Pudilová

Nyní ji však čeká návrat do komplexní MMA přípravy. Za několik měsíců totiž nastoupí do dalšího zápasu v UFC. V kleci ji tentokrát uvítá o rok mladší Joselyne Edwards (12-4). Ta se už jako malá často dostávala do rvaček, výjimkou nebyly ani potyčky ve škole. Časem zjistila, že v sobě zkrátka nezapře vášeň pro bojové sporty. Základy má v postoji. Od svých 13 let se věnovala boxu, mimo jiné také kvůli tomu, aby matce mohla přispět do rodinného rozpočtu.
 
Postupně si našla cestu k BJJ, pak už to byl jen krůček k MMA. V Panamě brzy dokázala vše, co mohla, v organizaci UCC si došla pro titul v bantamové váze, který následně dvakrát obhájila. Poté si potvrdila, že se může posunout na vyšší úroveň, když na turnaji ve Spojených státech hned v prvním kole sestřelila bývalou bojovnici Bellatoru - Jessicu Middleton. Po třech dalších zápasech přišla pozvánka z UFC, její první soupeřkou byla shodou okolností Yanan Wu, s níž Lucie Pudilová bojovala naposledy. Edwards zvítězila na body.

Další dva zápasy se jí nepovedly, u posledních dvou naopak svítí zelené políčko. Naposledy si připsala těsné vítězství koncem července na turnaji UFC 277, tehdy na ni nestačila Ji Yeon Kim. Edwards má na kontě pět knockoutů, třikrát zvítězila na submisi, čtyřikrát na body. Ani jednou nebyla knockoutována. Sluší se dodat, že jde o první bojovnici z Panamy, která se dostala do UFC. Řídí se podle hesla, že dobré věci potřebují čas, proto se snaží být disciplinovaná a trpělivá, dokáže si počkat na správnou chvíli.

Pudilovou tedy čeká další pořádná výzva. “Příbramská střela” se bude opět připravovat v Dublinu pod dohledem Johna Kavanagha. Ještě má dost času, aby se stihla přeorientovat na MMA, zápas se totiž uskuteční až 15. dubna na turnaji UFC Fight Night. Během galavečera se předvede i Martin Buday, kterého čeká bitva s Američanem Jakem Collierem.

Zdroje:  tapology.com , Twitter Marcel Dorff

Nejnovější články