Majitelé Oktagonu prozradili, kolik jim za organizaci nabízelo konkurenční XFN

Majitelé Oktagonu prozradili, kolik jim za organizaci nabízelo konkurenční XFN Dva hlavní muži Oktagonu – Ondřej Novotný a Pavol Neruda | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Ondřej Novotný s Palem Nerudou vysvětlili, jak moc během budování Oktagonu myslí na peníze a co by chtěli dokázat na zahraničních trzích. 

V dnešní době je běžné, že jsou velké projekty zatíženy obrovskými dluhy a často se čeká dlouhé roky, než začnou generovat zisky. Existují ale také výjimky, například společné podnikání Ondřeje Novotného a Pala Nerudy, kteří nyní s úspěšnou značkou Oktagon dobývají zahraniční trhy. “Nikdy jsme si nepůjčili ani korunu, jen sami na sebe v bance, nemáme ani korunu dluhu,” pochlubil se Ondřej Novotný v rozhovoru pro Progresus Invest Holding.

“Vypěstoval jsem si brutální vytrvalost. Když se pro něco rozhodnu, tak toho dosáhnu. V tu chvíli pro mě čas nehraje moc velkou roli,” řekl s tím, že se neumí vzdávat. “Zároveň jsem vnitřně přesvědčený, možná namyšlený (smích), že ty věci, pro které se rozhodneme, děláme tak dobře, že to prostě musí dopadnout. Nemám pochybnosti.” Novotný zdůraznil, že byl od samého začátku přesvědčen, že jdou po správné cestě. “Jestli někdo na chvíli někde vyletí a vyprodá O2 arenu, to je fajn, ale to je jednorázová akce, zatímco my máme dlouhodobý příběh. Proto to vždycky fungovalo. A dokud to my dva nezprasíme, tak to s největší pravděpodobností fungovat bude.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ačkoli během budování organizace OKTAGON MMA s Palem zažili krušné chvíle, kdy na tom nebyli po finanční stránce úplně nejlépe, nyní už největší česko-slovenská organizace generuje velmi pěkné peníze. O ty prý ale Novotnému nikdy nešlo. “Materiální věci pro mě nic neznamenají. Když zítra o všechno přijdu a budu žrát 10 deka gothaje s rohlíkem, tak je to pro mě úplně v pohodě. Když teď skončíme a půjdeme na oběd za 20 tisíc a dáme si láhev nejlepšího šampaňského a tak dále, tak je to pro mě nepodstatná věc.” Důležitější jsou pro něj zážitky, dobrodružství a možnost naplno si vychutnat přítomný okamžik, byť souhlasí, že peníze otevírají nové možnosti.

“Ani jednou jsme spolu neřešili peníze. Už jsem napsaný ve firmě?” zeptal se během rozhovoru parťáka Pala Nerudy. “Jo. Ale dlouho jsi nebyl,” reagoval s tím, že se zápis řešil až během turnaje Oktagon 10, tedy koncem roku 2018. Neruda si však přece jen vzpoměl na zásadní okamžik, kdy spolu finance řešit museli. “To byl zajímavý moment, když za námi došel finanční šéf z XFN a nabídl nám tehdy za Oktagon, teď už to můžu říct, dva miliony eur.” Podle Pala nabídku dostali na jaře roku 2017. “Za tři minuty jsme věděli, že nás to vůbec nezajímá.”

Spolumajitel Oktagonu následně naznačil, kde leží budoucnost organizace. “Máme tu výhodu, že jsme Evropané a máme tu evropskou mentalitu. Myslím, že jsme přišli na to, na co ostatní nepřišli, tedy jak to udělat, aby to fungovalo. Jestli se nám to podaří, to ukáže až čas, ale my si myslíme, že ano, věříme tomu. A to je náš cíl, zaměřujeme se na Evropu. Máme relativně přesnou strategii, jak to udělat, jak postupovat krok za krokem.” Neruda v této souvislosti zmínil začínající expanzi přes Německo, kde se otevřelo mnoho nových dveří. Promotéři se dostali k možnosti spolupracovat s velkými hráči z byznysového, marketingového a mediálního světa, díky čemuž značka Oktagon nabírá sílu i v zahraničí.

Neruda potvrdil, že jednou z dalších zastávek cirkusu Oktagon bude Anglie. Moc dobře si ale uvědomuje, že budou muset překonat obrovské překážky, které vyplývají například z odlišné mentality tamních fanoušků. MMA tam tedy chtějí představit jako rodinnou zábavu. “Aby to bylo natolik příjemné jako u nás, aby tam byli příjemní lidé. Toto chceme přivézt do dalších krajů, kde se tím baví chuligáni, vagabundi a podobné skupiny, takže tvoří nepříjemné prostředí.” A přesně to chtějí změnit. “Chceme, aby to byl super sport, na který budou chodit celé rodiny.”

Zdroje:  Progresus Invest Holding - YouTube

Nejnovější články