Mega zápas v českém boxu. Ducár s Trushem se mohou přiblížit k souboji o titul mistra světa

Mega zápas v českém boxu. Ducár s Trushem se mohou přiblížit k souboji o titul mistra světa Král českého boxu Vasil Ducár | zdroj: FOTO: Se svolením Patron boxing / Izzy Cooper

Fanoušci českého boxu se mají na co těšit. Během letošního roku se uskuteční hned několik galavečerů s předními boxery včetně Vasila Ducára, Viktora Trushe, Lukáše Fajka či Václava Pejsara.

Turnaje byly představeny na tiskové konferenci pod záštitou stáje Patron Boxing, kde se ukázal promotér Patrik Knopp, Lukáš Konečný coby zástupce skupiny Tohle je box, trenér Michal Vančura a také sportovci, kterých se chystané akce přímo týkají. Ta první se uskuteční už 1. dubna v Brně. Půjde o malou oslavu 30. výročí klubu Muay Thai Brno, z něhož vzešly stálice domácí scény, například Martin Karaivanov či Tomáš Hron. “Karel Kaiser už 30 let vede tento klub, kde jsem začínal i já, vychoval spoustu bojovníků. Myslím si, že to bude skvělý večer,” řekl k akci Vasil Ducár, který se během večera spolu s Vladimírem Lengálem představí v pozici moderátora. Celou akci bude možné sledovat na oficiálních stránkách Patron Boxing.

Během dubna se stihne ještě jedna akce, z Brna se přesuneme do Olomouce. O hlavním bodu celého večera je již rozhodnuto. “Pavel Polakovič bude bojovat o pás WBC. Určitě se představí spousta jiných boxerů – Vasil Ducár, Mário Zábojník, Zsolt Osadan, Patrik Baláž a spousta našich nových prospektů,” řekl k akci Patrik Knopp. Promotér by na kartě rád viděl také Dauleta Daukenova z Kazachstánu, jenž se minulý měsíc v Plzni uvedl pěkným knockoutem. Přenos bude k dispozici na platformě Oktagon.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

První polovina roku vyvrcholí 16. června na Královce. Akce se opírá o důležitý zápas Vasila Ducára, jeho soupeřem bude Viktor Trush, jenž ho nedávno přeskočil ve světovém žebříčku. Koncem února se mu totiž podařilo uštvat do té doby neporaženého Dána Ditleva Rossinga (nyní drží bilanci 15-1), čímž se posunul na 48. pozici. Ducár je nyní na 50. příčce. “Zápas o všechno,” řekl k souboji o místo české jedničky. “Tohle už je světový zápas.”

S tím souhlasí i Lukáš Konečný. “Vítěze může zápas za určité konstelace posunout i k souboji o titul mistra světa. A to by byl obrovský úspěch pro český box.” Jeho slova potvrdil i Ducárův trenér Michal Vančura. “Dva boxeři křížové váhy ve světové padesátce, to je prostě světový zápas. Pro vítěze je tady samozřejmě možnost posunu do světové třicítky, dvacítky, uvidíme, jak to dopadne.”

Václav Pejsar na konferenci přítomen nebyl, jelikož se aktuálně nachází na kempu v Německu, svému nastávajícímu soupeři ale poslal jasný vzkaz. “V pražské hale Královka se budou rozdávat moje bomby!” Lukáš Fajk přislíbil, že pro vítězství udělá vše. “Konečně se ukáže, kdo je lepší. Vašek říkal, že má nějaké bomby, rád bych je viděl,” řekl s tím, že Pejsara bude chtít knockoutovat. Oba borce přitom před vzájemným zápasem čekají titulové bitvy v zahraničí, Konečný tedy zadoufal, že nedojde k žádným komplikacím a červnový duel se opravdu uskuteční.

“Ten píseček v českém boxu není moc velký, jsem rád, že jsme se konečně dohodli na spolupráci,” nechal se slyšet Konečný. Předpokládá, že domluvené zápasy mohou český profesionální box posunout na novou úroveň. “Asi je zbytečné hledat soupeře jen v zahraničí, myslím si, že souboje domácích kluků přilákají na eventy hodně lidí.” Sice připustil, že ještě nejsou podepsané smlouvy, oba velké zápasy nicméně vnímá jako hotovou věc.

Promotér Matouš Rajmont pak zakončil konferenci oznámením již tradičního galavečera v Lucerně, letos se uskuteční 29. prosince. Rajmont si posteskl, že si lidé zvykli na datum 30. prosince, tento termín ale v posledních letech obsazuje organizace Oktagon MMA. “Od Oktagonu to považuju za prasárnu, protože nás o tom nikdo neinformoval,” postěžoval si. Zdá se ale, že už se s touto změnou smířil. “Ondrovi [Novotnému] bych chtěl vzkázat, že už je mi to vlastně úplně u pr**le.”

Zdroje:  Patron Boxing - YouTube

Nejnovější články