Neporažený Srb a pak Pejsar. Lukáš Fajk nastínil cestu za cennými boxerskými tituly

Neporažený Srb a pak Pejsar. Lukáš Fajk nastínil cestu za cennými boxerskými tituly Lukáš Fajk | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Přední český boxer se připravuje na dvě velké výzvy. V příštích měsících ho čeká souboj o interkontinentální pás organizace IBO, zároveň chce oficiálně potvrdit pozici české jedničky.

Zatímco někteří lidé dlouho hledají životní směr, jiní zase mají to štěstí, že brzy najdou to, čemu se chtějí věnovat. Lukáš Fajk v pořadu K.O. magazín prozradil, že ho to k boxu táhlo od malička. Doby, kdy si chodil s kamarády jen tak “ťuknout”, už jsou dávno pryč, zhruba v 17 letech se do boxu položil naplno. A nyní se může chlubit tím, že patří k těm nejlepším v republice. “Chytlo mě to natolik, že jsem si řekl, že se tím budu živit. Je to devět let, co jsem si to řekl, teď tu sedím jako česká jednička.”

Původně přitom začínal s thajským boxem, ten ho ale příliš neoslovil, takže rychle přešel k tradičnímu boxu. Připravuje se hlavně ve Spejbl Gymu pod dohledem hlavního kouče stáje Patron Boxing - Michala Vančury. “Dovolím si říct, že v Česku není víc než deset dobrých trenérů na box. Na profesionální box je tady jen jeden trenér, a to je právě Miky Vančura.” Fajk poukázal na úspěchy Vasila Ducára, kterého Vančura taktéž trénuje. “Takže to asi dělá dobře.” K tomu také dochází do v PriMMAt Gymu, kde má vhodné sparring partnery.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lukáš Fajk (@lukasfajk)

Spolupráce s Patron Boxing zahrnuje celou řadu věcí, boxeři pod smlouvou se mohou spolehnout na dobré zázemí, kvalitní suplementy, zajištění spolupráce se sponzory a v neposlední řadě také na zastoupení v domlouvání zápasů. Fajk je přesvědčen, že stáj odvádí velmi dobrou práci, o čemž svědčí jeho pozice v žebříčku a také ohlasy široké veřejnosti. “Stáj mě podpořila, dala mi to, co potřebuju, abych mohl trénovat naplno. Řešili jsme podmínky - když nemáš ani korunu, tak je strašně těžké držet režim, abys nemusel chodit do práce a mohl naplno trénovat. To je základní faktor.”

Cení si také manažerských aktivit. “Když jsi dobrý boxer, tak to neznamená, že si dobře vybereš zápas. Od toho tu jsou lidi, kteří to mají dobře nastavený.” Opět poukázal na kolegu Ducára, jenž se i díky Patron Boxingu dostal ke světovým zápasům v zahraničí. “Myslím si, že stáj má světovou kvalitu, protože domluvit takové zápasy, to se nepodaří jen tak od stolu,” odkázal na důležité kontakty. “V Česku není žádná lepší stáj.”

Nyní dokončuje přípravu na zápas o kontinentální titul organizace IBO se srbskou dvojkou Sanelem Hasanovicem, k němu dojde 22. dubna. Sluší se dodat, že Srba ještě nikdo nedokázal porazit. “Je to nějaká stosedmdesátka na světě, takže to už bude velký a těžký zápas.” Ve vzduchu také visí duel s Vaškem Pejsarem, k němu by mělo dojít 16. června v hale Královka. “Jde o bridgerweight titul do 101,6 kilo.” V posledních týdnech se finišovaly smlouvy a další detaily, zápas by měl být oficiálně oznámen v nejbližších dnech.

“Ten zápas mě vůbec nezajímá, zajímá mě pás… A ten drží Venca Pejsar. Kdyby ho držel někdo jiný, tak jdu po něm. Je to úplně jednoduché, proto mě Venca Pejsar zajímá,” přiblížil Fajk okolnosti zápasu, přičemž dodal, že není velkým zastánem trashtalku, byť s Pejsarem již absolvoval ostřejší výměnu názorů na sociálních sítích. “Vencu uznávám jako sportovce, normálně se bavíme. Tohle je čistě rivalití věc. Trashtalk nemám moc rád. Když mě někdo štve, tak jdu a rozbiju mu držku v ringu, tak to prostě je. A teď mě štve Venca, protože drží pás.”

Zdroje:  K.O. magazín

Nejnovější články