“Musím také ukázat zuby,” hlásí Patrik Kincl před titulovou bitvou. Co vymyslel na rozjetého Soldiće?

“Musím také ukázat zuby,” hlásí Patrik Kincl před titulovou bitvou. Co vymyslel na rozjetého Soldiće? Český bojovník Patrik Kincl. | zdroj: Profimedia

Už příští sobotu se Patrik Kincl na půdě polské KSW pokusí získat pás šampiona. Chorvata má přečteného, do zápasu jde s jasnou taktikou, kterou přiblížil v jednom z posledních rozhovorů. Zápas bude možné živě sledovat na voyo.cz.

Domácí scéna s velkým napětím vyhlíží turnaj KSW 63. O hlavní zápas se totiž postará přední český zápasník –⁠ Patrik Kincl. Ten přijal pozvání do vysílání poslední epizody MMA letem světem, v rozhovoru s Ondřejem Novotným prozradil, jak se krátce před zápasem cítí a co na chorvatského “Robocopa” zkusí vymyslet.

Hned úvodem přiznal, že jde zatím o největší zápas jeho kariéry. “Nastupuji jako outsider, tahle pozice mi svědčí. Jde mi jen o to vymáčknout ze sebe všechno. Zúročit přípravu, všechny roky, které jsem strávil v tělocvičně, ta kila co jsem shodil a pak zase nabral.” Kincl prozradil, že si nyní kontroluje váhu podle starých plánů, podle kterých naposledy shazoval do 77. V době rozhovoru měl oproti plánu kilogram náskok, což mu dodává jistotu, že s váhou nebude problém. Nyní se snaží organismus pořádně zavodňovat.

Roberto Soldić se prezentuje jako obávaný postojář, který rozhoduje zápasy v úvodních kolech. Taktika mu sedí, z 21 duelů jich 15 ukončil na KO, prohrál pouze třikrát. “Je to striker, sprinter, potřebuje to trefit, dynamický borec. Pro mě je důležité nezabřednout do nějaké přestřelky, které mu sedí. Hlavně na tom začátku, kdy spoléhá na tu zadní, je schopný se tam vydojit, ale je v tom úspěšný,” řekl a přirovnal Chorvata ke Conorovi McGregorovi, který je také zvyklý dát do prvních kol naprosté maximum. “A proti tomu se samozřejmě špatně nastupuje, když zápasník vnímá, že je to na pět kol, chce si trochu povolit, rozložit síly, ale najednou tam někdo takhle nasprintuje.”

Kincl potvrdil, že se v prvním kole bude snažit spíše bránit. “A taky ho někde štípnout. Nemůžu se stáhnout jenom do obrany, protože to mu bude sedět. Pak bych byl jako chodící pytel s dvojákem a on by si tam mohl dělat, co by chtěl. Musím také ukázat zuby. A zem bude plán B, když to bude velký průšvih,” naznačil taktiku. Připomněl, že je Soldić hodně silový typ, v prvním kole bude mít dostatek energie, aby se s Patrikem potahal. Hradecký bojovník tedy nehodlá zbytečně wrestlit, aby mu nedošla síla.

Turnaj se měl původně uskutečnit v Chorvatsku za přítomnosti velkého počtu diváků, nakonec byl ale přesunut do malého studia ve Varšavě, kam přijde maximálně 400 lidí. Patrika trochu mrzí, že turnaj nebude mít takovou atmosféru, výhodu ale vidí v tom, že lépe uslyší pokyny ze svého rohu. Navíc se nestane, že by ho davy fanoušků dostaly pod tlak, souhlasil s tím, že by se duely ve studiu daly přirovnat k ostrým sparingům.

 

Jestli má Kincl na něco smůlu, jsou to zranění, která ho potkávají v těch nejhorších momentech. V září tomu ostatně budou dva roky, co měl proti Soldićovi nastoupit poprvé, taktéž šlo o titulovou bitvu. Tehdy si ale pouhých pár dní před zápasem na tréninku vykloubil loket, duel tedy musel odpískat. V rozhovoru s Ondřejem Novotným ale prohlásil, že se tentokrát cítí dobře, po zdravotní stránce ho nic netrápí.

Aktéři hlavního zápasu turnaje KSW 63 už kolem sebe nějaký čas krouží, nedávno se navíc potkali při natáčení příběhově laděné upoutávky. “Inspektor” Kincl prozradil, že měl alespoň možnost soupeře trochu omrknout, což mu údajně pomohlo zbavit se falešných ideálů, které se kolem Soldiće formovaly. Zároveň řekl, že před zápasem nespolupracoval s žádným mentálním koučem, to správné duševní rozpoložení si chce nastavit sám. “Mindset jsem stavěl čistě na tréninku, na tom, abych stihnul vše, co chci... A od zítřka se chci soustředit na mindset do zápasu, ostře si nastavit hlavu, abych počítal s tím, že tam přijdou granáty, že to bude tvrdé a fyzicky náročné, abych na to byl připravený.”

O titul organizace KSW již v minulosti zabojovali Attila Végh a Ivan Buchinger. Patrik Kincl ale může být tím prvním, kdo pás šampiona skutečně získá. Zda se mu to podaří, se dozvíme už 4. září, u nás bude možné ksw sledovat na VOYO.cz.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články