Na sobotní Undergound chystá Sebastian Fapšo rychlé KO. „Kecy ala McGregor na mě neplatí,“ kontruje Matěj Kozubovský

Na sobotní Undergound chystá Sebastian Fapšo rychlé KO. „Kecy ala McGregor na mě neplatí,“ kontruje Matěj Kozubovský zdroj: Profimedia

Už jen pár dní zbývá do restartu turnaje Oktagon Underground. Velká show se očekává od aktérů jednoho z několika plánovaných superfightů. Co chystají Sebastian Fapšo a Matěj Kozubovský?

Na sobotní turnaj Oktagon Underground připravili promotéři hned několik zápasů, které doplní osmičlennou pyramidu. Atraktivní podívanou slibuje Sebastian Fapšo. V devatenácti letech už se může pochlubit úspěchy mezi profesionály, stal se totiž šampionem organizací WKN a ISKA. Fanouškům Oktagonu se představil během loňského Undergroundu, kdy v superfightu naskočeným kolenem sestřelil Jakuba Bahníka. Slovenský "Tank" se ve svých zápasech snaží potěšit oko diváka. „Měsíc před tím zápasem jsem si každý den představoval, jak mu dávám to naskočené koleno i ten highkick. A jak padá k zemi. Highlightem chci ukončit každý zápas.“

„Miluji otočky, kolena, lokty z otočky, backfisty a podobné věci,“ přiznal v rozhovoru s Ondřejem Novotným ve vysílání MMA letem světem. Že se mu podařilo skvěle ukončit Bahníka, to podle něj rozhodně nebyla náhoda. „Udělal jsem to desettisíckrát na tréninku, nakonec to vyšlo i v zápase. Někteří si mysleli, že jsem namyšlený, ale to vůbec. Já jsem si jenom byl sám sebou tak jistý, že jsem věděl, že to přijde.“

Sebastian je znám také díky intenzivním staredownům, během kterých si soupeře testuje ještě před samotným zápasem, což ostatně předvedl také s Jakubem Bahníkem. „Staredown je pro mě důležitý, protože vidím do toho člověka, jestli je to bojovník celým srdcem, nebo jestli je to jen přetvářka. Jestli to myslí vážně, nebo jestli se po*ral ještě před zápasem,“ vysvětlil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na Sebastiana ale čeká ostřílený soupeř. Je jím Matěj Kozubovský, vítěz evropské Muay Thai ligy a republikových šampionátů v thajském boxu a K1. I on se zúčastnil loňského Undergroundu, hned na úvodním turnaji shodou okolností taktéž úřadovalo jeho koleno, které ve třetím kole dopadlo na bradu Jana Janky, což Matěj vzhledem ke své výšce zvládl i bez výskoku. Knockoutem si zajistil další zápas, kde na něj čekal Leo Brichta. Na jeho ukázkové takedowny ale bohužel nenašel odpověď, Brichta tedy zvítězil na body.

Pokud má Kozubovský nějakou výhodu, půjde zřejmě o jeho výšku. Celých 190 centimetrů se mu samozřejmě náramně hodí, je totiž považován za vynikajícího boxera, což potvrzuje i trenér Luboš Šuda, pod jehož dohledem Matěj trénuje už přes deset let. „Matěj má samozřejmě velmi kvalitní box, dominantní ruce a velice dobře mu vychází kolena, o tom už se přesvědčila spousta zápasníků,“ připomíná. V postoji podle něj patří mezi evropskou špičku.

Matěj věří, že už nyní má na soupeře tu správnou taktiku. „Fapšův styl je pro mě jako dělaný. Je menší, bude mi tam do toho skákat. Technika a načasování zvítězí nad hrubou silou.“ Od Fapša se navíc zřejmě nenechá jen tak zastrašit. „Bylo mi řečeno, že se soupeři mají připravit, aby s ním přežili alespoň první kolo. Tak to si asi bude muset najít jiného soupeře, protože já ten zápas jdu vyhrát, jdu si to užít. A tyhle kecy ala McGregor na mě neplatí,“ vzkázal protivníkovi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Sebastian Fapšo nicméně Matěje nepodceňuje. „Kozubovský je velmi tvrdý soupeř, bude to velká štípaná,“ slibuje. Už nyní si v hlavě promítá sobotní duel, i pro Matěje „přivolává“ velkolepý knockout. Ani jeden z bojovníků pochopitelně nechtěl prozradit podrobnosti k chystané taktice, ale oba souhlasili, že promotérovi Ondřeji Novotnému dopředu napíší na papír techniku, kterou si myslí, že vyhrají zápas.

Duel Kozubovský vs. Fapšo přijde na řadu po semifinálových soubojích pyramidy. Sobotní Oktagon Underground začíná v 18:00, turnaj lze sledovat přes Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články