Na sobotním turnaji organizace PML se představí i Matouš Kohout, ze soupeře ale radost nemá

Na sobotním turnaji organizace PML se představí i Matouš Kohout, ze soupeře ale radost nemá Matouš Kohout | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Praha bude zítra patřit postojářům. Uskuteční se další turnaj organizace Professional Muaythai League, který se opírá o přední jména domácí scény. Chybět nebude ani Matouš Kohout.

“Vrátil jsem se do starých kolejí, v thaiboxu jsem měl za měsíc i čtyři profesionální zápasy. Když Ondra Novotný v televizi komentoval turnaje, tak sám říkal, že není turnaj, kde by nebyl Kohout,” řekl se smíchem elitní český postojář v rozhovoru pro PML. Koncem minulého týdne přijal nabídku na záskok za nemocného Iva Crháka, v sobotu prověří mladého Ondřeje Malinu, aktuální jedničku organizace ve váze do 80 kilogramů.

“Mighty rooster” v poslední době využívá popularity MMA, v Oktagonu udělal několik pěkných zápasů. Ty ho přivedly k obrovské výzvě v podobě Mateusze Legierskiho, s nímž se utkal na Štvanici, na někdejšího šampiona lehké váhy ale nestačil. Do boje s Malinou nastoupí po dvou týdnech od zápasu v rámci galavečera Noc Bojovníků, kde si poradil s Bernardem Plavcem (thaibox v malých rukavicích). “Užil jsem si to. Nemusel jsem shazovat, zazápasil jsem si a nic mi nebylo,” vzpomněl na akci v Dobříši. Tehdy si řekl, že by v postoji mohl nějaký čas zůstat.

Jeho přání se mu prakticky okamžitě vyplnilo, když se mu ozvali promotéři PML. Kohout však přiznal, že ze svého soupeře není kdovíjak nadšený. “Přál bych si někoho jiného. Ne snad, že bych s Ondrou Malinou trénoval nějak často, ale známe se, dokonce bydlí kousek ode mě,” vysvětlil. “Je to hrozně fajn kluk, další nastupující generace. A velký talent. Myslím si, že to pro něj bude zajímavý zápas, kdyby mě porazil, tak by potvrdil, že je to nastupující hvězda. Já si zase budu chtít potvrdit, že jsem v thaiboxu něco dokázal,” nastínil narativ sobotního duelu.

V přípravě Kohout navázal tam, kde přestal. “Tím, že jsem měl zápas 14 dní zpátky, tak to jedu tak nějak pocitově, jak se mi chce. Dneska jsem měl jeden trénink, zítra jdu na lapy, mám dojet ještě nějakou silovku na výbušnost,” řekl pouhých pár dní před turnajem. S váhou se netrápil, žádné náročné shazování se tentokrát nekonalo. Poslední přebývající kilogramy odbavil během tréninku. “Když mě Martin Wodecki viděl v Dobříši, tak mi říkal, že je vidět, jak jsem šťastnej, když nejsem tak vyshazovaný. Z hlavy zmizí stres z váhy, člověk si to všechno víc užívá.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Kohout zmínil, že je pro něj MMA i nadále prioritou, v postojových disciplínách si chce především odpočinout od shazování a zároveň udržet zápasové tempo. V souboji s Malinou je ale v sázce také titulová šance, což bezesporu přidává na jeho atraktivitě. Kdo ví, třeba se Kohout v postoji zdrží déle, než sám předpokládal.

Na kartě turnaje PML 4 nicméně najdeme i další známá jména, síly změří například Pavel Šach s Danielem Hromkem (malé rukavice) nebo Daniel Brunclík s Branislavem Zuzákem. Krom thaiboxu dojde i na zápasy v K-1. Diváci se dočkají také korunovace nového šampiona ve váze do 70 kilogramů, o titul zabojují čtyři bojovníci. Během vážení již bylo rozhodnuto o jednotlivých dvojicích, v semifinále uvidíme duely Michal Vacek vs. Henrik Koczó a Marco Novák vs. Michal Krčmář.

Galavečer začne zítra v 18:00 hodin v hale Královka, celou akci můžete sledovat také na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  PML - YouTube

Nejnovější články