Není možné, abych ten zápas prohrál, hlásí hladový Keita před bitvou s Tichotou

Není možné, abych ten zápas prohrál, hlásí hladový Keita před bitvou s Tichotou Ondřej Novotný, Losene Keita s pásem lehké váhy a Palo Neruda | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bratislavu v sobotu zvedne na nohy Losene Keita, který obstará hlavní zápas turnaje Oktagon 42. Co očekává od Jakuba Tichoty?

Do Oktagonu vtrhnul jako uragán a rovnou si vzal na mušku nejlepší bojovníky lehké váhy. Karol Ryšavý, Rony Paradeiser ani Ivan Buchinger nedokázali zastavit šelmu známou pod jménem Losene Keita. Nyní navíc řádí i v pérové váze, kde si kráčí pro další opasek šampiona. V pozici udatného lovce se tentokrát objeví Jakub Tichota.

“Tichota si zaslouží velký respekt za to, že ten zápas vzal,” prohlásil Keita v pořadu MMA letem světem. “Neměl ani dva dny na to, aby si to mohl promyslet, výzvu hned přijal.” Keitovi tak spadl kámen ze srdce, že do pérové váhy neshazoval zbytečně. S přípravou se navíc křížil Ramadán, přes den tedy musel trénovat na prázdný žaludek.

Shazování do pérové váhy ale jinak zvládá bez větších problémů. “Když jdu do lehké, tak ani nemusím držet dietu. Teď se cítím být více disciplinovaný, vybírám si, co budu jíst, dělá to ze mě lepšího sportovce.”

A jelikož se Tichota utkal se Sanikidzem, jehož zápasy “Černý panter” studoval, má ho i trochu nakoukaného. “Sice jsem se více soustředil na Sanikidzeho, ale v hlavě mám celý zápas.” Šampion lehké váhy v tomto ohledu nenechává nic náhodě, zápasy svých soupeřů dleduje opravdu pečlivě. “Jsem v tomhle trochu nerd.”

Není náhodou, že Tichota ohledně nabídky zápasu s neporaženou hvězdou Oktagonu příliš dlouho nepřemýšlel. Jednak už byl v přípravě na zápas v O2 areně, jednak věří, že na lov agresivního pantera má přichystané ty správné zbraně. “To říkají všichni,” reagoval Keita, přičemž dodal, že už se o to poukoušelo deset lidí, pokud tedy nebude počítat amatérské zápasy. “O titul už bojoval, měl svou šanci, teď jsem na řadě já. Hodně ho respektuju, když to vzal na poslední chvíli, ale není možné, abych ten zápas prohrál.”

Tichotu také označil za velkého ranaře, který se snaží o silné údery, zatímco on spíše hraje na celkové množství a silné starty. Velkou roli podle něj budou hrát zkušenosti, sám sebe vnímá jako ostřílenějšího bojovníka. Od “Chimpa” očekává, že se pokusí vyvinout tlak a následně přenést zápas na zem. Na to je ale připraven. “Bude se snažit mě chytit, to je celé,” řekl s tím, že mu takový scénář vyhovuje. “Rád na lidi vyvíjím tlak, ale jestli ke mně sami přijdou, tak je to pro mě lepší.”

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Nevím jak, nevím v jakém kole, ale vím, že ho porazím, vezmu si ten pás a Sanikidzemu ukážu, kdo je skutečný šampion.” Pokud se tak skutečně stane a Keita získá titul prozatímního šampiona, pak se znovu rozjede plánování zápasu se Sanikidzem. Keita by byl rád, pokud by se mohli utkat už na červnovém turnaji v Oberhausenu. “Nejdřív chci být double champ, pak chci obhajovat titul v lehké váze.”

TItulová bitva je hlavním zápasem turnaje Oktagon 42 v Bratislavě. Akce začne v sobotu v 17:30 hodin, přímý přenos můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články