Obrovský strach a hledání smyslu života. David Dvořák promluvil o vážných zdravotních problémech

Obrovský strach a hledání smyslu života. David Dvořák promluvil o vážných zdravotních problémech zdroj: Getty Images

David Dvořák musí na MMA alespoň na nějaký čas zapomenout. Nyní svádí mnohem důležitější boj o své zdraví.

Dvořáka během přípravy na další zápas v UFC zastavilo zranění, následné vyšetření poukázalo na dlouhodobý problém. Zástupce muší váhy v této souvislosti mluvil o časované bombě, jejíž výbuch mohl ohrozit nejen kariéru profesionálního MMA zápasníka, ale také jeho běžný život.

„Undertaker” se k nepříjemné záležitosti vrátil v posledním videu z vlastní produkce. Z jeho vyprávění vyplývá, že zdravotní komplikace zaskočily většinu lidí v jeho blízkém okolí. Se situací se pochopitelně nějaký čas vyrovnával i on sám. „Je to na to, aby člověk začal hledat smysl života nebo si prostě prostřelil hlavu,” řekl s jistou nadsázkou. „Opravdu to není p**el… Popravdě – zažil jsem asi největší strach, který jsem kdy v životě měl. A neustále ho mám, protože ta rizika tam jsou velká, ale to se holt v naší práci stává.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Povaha zranění nicméně i nadále zůstane obestřena tajemstvím, Dvořák se totiž rozhodl, že ještě nenastal správný čas, aby zabíhal do podrobností. „Upřímně – nechci zmiňovat, o co se jedná, nechám si to pro sebe. Mám k tomu vlastní důvody, myslím si, že mi to odpustíte. Určitě to třeba jednou rád někde řeknu a víc rozeberu, o co přesně šlo.”

Jedním dechem dodal, že není v ohrožení života. „Abych lidi zbytečně nestrašil – neumírám, dělám maximum pro to, abych se vrátil ke své kariéře, abych předváděl co nejlepší výkony. Mám předsevzetí, že chci minimálně dalších pět let zápasit na té nejvyšší úrovni,” řekl a zmínil, že jeho cesta může vést zpět do UFC, ale také do jiných organizací, například ONE Championship.

V této souvislosti zmínil i box bez rukavic, pro který má slabost. „Ve finále je mi to jedno, chci dělat co nejlepší zápasy a dělám pro to maximum. Jsem moc rád, že za mnou stojíte,” poděkoval fanouškům, kteří mu zachovali přízeň i v dobách, kdy se mu příliš nedařilo. „Spousta lidí mi napsala hezké zprávy, moc si toho vážím.”

David si stanovil jasný cíl, a sice překonat problém a vrátit se zpět k tradičnímu tréninku. Motivace mu evidentně neschází. „Slibuju, že dám maximum do toho, abych se vrátil. Snažím se chodit na strašně moc rehabilitací, fyzioterapie, rehabilitační a mentální tréninky, prostě je toho spousta.” Bojové sporty však musel zcela vyřadit. „Teprve si to všechno osahávám a zkouším, co teď mé tělo dovede.”

Závěrem se ještě jednou omluvil, že neposkytl bližší detaily. Fanoušky ovšem nalákal na příští videa, v nichž chce nechat nahlédnout na proces rehabilitace. Nezbývá než doufat, že se s náročnou životní situací rychle popere a předvede další fantastické zápasy.

Zdroje:  David Dvořák – YouTube

Nejnovější články