David Dvořák zná dalšího soupeře. O udržení v UFC se utká s neporaženým talentem z Japonska

David Dvořák zná dalšího soupeře. O udržení v UFC se utká s neporaženým talentem z Japonska zdroj: Foto: Getty Images

Zkušený český bojovník David Dvořák bude mít v říjnu šanci uštědřit první porážku japonskému talentu a říct si o prodloužení smlouvy v UFC.

 

David „Undertaker“ Dvořák bude mít na podzim další zápas a UFC před něj postavilo opravdu velkou výzvu. Český bojovník se má totiž 14. října na turnaji UFC Vegas 81 utkat s velkým japonským talentem, teprve 23letým Tatsuróem Tairou, který má za sebou 14 profesionálních zápasů a doposud nepoznal porážku.

Japonec je opravdu nebezpečným soupeřem. 10 zápasů dokázal ukončit před limitem – 7 na submisi a 3 na TKO. Také v UFC se mu daří a už zde absolvoval 4 zápasy, kde 2 protivníky utáhnul před limitem na armbar. Už z jeho statistik je jasné, že se jedná o skvělého zemaře, a i když není špatný ani v postoji, většinou se snaží přenášet boj na zem. Jeho jiu-jitsu je na vysoké úrovni a má velice agresivní styl, kde se nesnaží jenom kontrolovat soupeře, ale aktivně si hledá způsoby, jak jej ukončit.

David Dvořák je oproti japonskému fighterovi komplexnějším borcem, má velice dobrý striking i grappling a pravděpodobně se bude snažit udržet zápas v postoji, kde by s Japoncem nemusel mít tolik práce jako právě na zemi.

Český bojovník ale bude určitě pod tlakem. V UFC odbouchal 6 zápasů, a zatímco první tři mu vyšly skvěle a slavil v nich výhru, poslední tři souboje v silné konkurenci mezi nejlepší desítkou prohrál. Vždycky ale předvedl skvělé zápasy a dával do nich všechno.

Ve stávajícím kontraktu zbývá Davidovi v nejslavnější světové organizaci poslední zápas, a pokud bude chtít novou smlouvu, je jasné, že musí nad Tairou vyhrát. To je zřejmé i z výběru soupeře, kde UFC dává šanci mladému talentovi, aby se přes Dvořáka dostal do top 15. Doufejme však, že to se mu nepovede a David matchmakerům překazí plány. Český bojovník má totiž určitě schopnosti na to, aby japonskému talentovi uštědřil první porážku a ukázal, že patří mezi nejlepší.

Zdroje:  Sherdog.com

Nejnovější články