Je potřeba víc cestovat. David Dvořák zkritizoval “pohodlné” bojovníky z domácí scény

Je potřeba víc cestovat. David Dvořák zkritizoval “pohodlné” bojovníky z domácí scény zdroj: Profimedia

Elitní český fighter působící v UFC je přesvědčen, že by někteří zápasníci během přípravy na své zápasy mohli udělat více.

David Dvořák patří mezi nejzkušenější tuzemské bojovníky, byť se mu v UFC poslední dobou příliš nedaří. Už jsou to ostatně celé čtyři roky od chvíle, kdy naposledy zápasil na české půdě, což je ve světě MMA poměrně dlouhá doba.

“Undertaker” v nedávném rozhovoru pro iSport uznal, že šla úroveň domácí scény nahoru, za což podle něj mohou především zkušení zápasníci ze zahraničí. Jmenovitě zmínil Joiltona Lutterbacha, Bojana Veličkoviće a Johna Hathawaye, ti na něj udělali velký dojem. Domácí zápasníci by však podle něj také občas měli vyrazit za hranice. “Tahají se sem takto kvalitní lidi, což posouvá naše české kluky. Ale u spousty z nich vidím, že vyjedou možná tak do Polska a to je všechno, protože je to pohodlné, blízko. Myslím si, že je potřeba víc cestovat.”

Dvořák navštívil nespočet zahraničních gymů, krom zmíněného Polska zavítal například do Španělska, Thajska či Anglie, nejvíce zkušeností pochopitelně nasbíral ve Spojených státech, kam jezdí kvůli zápasům. “Člověk vidí, jak se chovají trenéři, jak zápasníci a podobně. Myslím si, že to těm lidem dá hodně.”

Zavzpomínal například na sparring s Alexem Topuriou, jehož neporažený bratr Ilia nyní válcuje pérovou váhu v UFC. “Byli jsme na tréninku a on mě za ty dva týdny asi třikrát vypnul přes břicho, fakt ostře. A to člověku otevře oči, že to není dobré a je potřeba to zlepšit.”

Sám však nikdy neuvažoval o tom, že by se do zahraničí přesunul natrvalo, jelikož má v Čechách dobré zázemí a skvělý tým trenérů v čele s Patrikem Kinclem. “Kluci se o mě starají a dávají mi zpětnou vazbu. Já potřebuju hlavně sparringy a občas načerpat nějaké rady od trenérů ze zahraničí,” řekl s tím, že mu vyhovuje čas od času vyrazit na kemp a zase se vrátit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Česká patnáctka muší váhy si však všímá bojovníků, kteří nevytáhnou paty z domovského gymu. “Jsou jenom v jednom svém gymu, kde sesekají těch pár svých parťáků. A nic víc. Myslím si, že by naši zápasníci potřebovali víc jezdit.”

V Česku a na Slovensku se podle něj příliš nepěstuje ani navštěvování ostatních domácích tělocvičen. Dvořák má přitom hned několik oblíbených míst, která pravidelně objíždí. “Já třeba hodně rád jezdím do Swagu v Brně, k Andrému Reindersovi, do Gorily, byly jsme trénovat v Plzni, v Hradci v Topatletu nebo v All Sports… Člověk pořád takhle jezdí.”

Davida nyní čeká poslední zápas v rámci aktuálního kontraktu. Po třech porážkách v řadě se bude muset hodně snažit, aby mu UFC smlouvu prodloužilo, v opačném případě si bude hledat jiné působiště. Jak ale nedávno prozradil, na návrat na domácí scénu je zatím brzy.

Zdroje:  Deník Sport - YouTube

Nejnovější články