OKTAGON 38 dostal na startovku další parádní zápas

OKTAGON 38 dostal na startovku další parádní zápas Gábor Boráros vs. Matúš Juráček | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Konec letošního roku oslaví organizace OKTAGON MMA ve velkém stylu. Předsilvestrovský turnaj v O2 areně se začíná plnit zajímavými jmény.

Hlavním lákadlem je samozřejmě odveta Patrika Kincla s Karlosem Vémolou. Doufejme jen, že o tuhle titulovou bitvu na poslední chvíli nepřijdeme, jelikož "Inspektor" prozradil, že jedná s UFC, zatímco "Terminátor" odhalil, že se potýká se zraněním. Pás bude v sázce i v zápase Jonase Magarda s Filipem Mackem. I pro ně to bude druhé vzájemné měření sil, před rokem vyhrál po pěti kolech na body dánský žralok.

Do boje se vrátí i král lehké váhy Losene Keita, který z trůnu nemilosrdně sesadil Ivana Buchingera. Neporažený mladý dravec ale tentokrát půjde lovit o váhu níž, kde se mu postaví Ahmed Vila, kterého jsme rovněž mohli vidět na turnaji ve Frankfurtu, kde zkazil comeback Jardovi "Juboxovi" Pokornému. Tentokrát ho ale bude čekat o dost těžší výzva a jedinou šancí na vítězství pro něj nejspíš bude dostat Keitu na zem a tam ho donutit odklepat. Podaří se mu to, anebo skončí na podlaze sám po tvrdém KO?

Jako další zápas organizace odhalila velmi zajímavý souboj ve welterové divizi (77,1 kg). Matúš "Slávista" Juráček se poměří s Alexem Lohorém. "Da Killakid" už dvakrát v Oktagonu bojoval o titul, a byť v obou případech tahal za kratší konec, pořád se jedná o zajímavého a nebezpečného soupeře. Naopak Juráček zatím všechny 4 zápasy v největší česko-slovenské organizaci vyhrál, tohle by ale měl být jeho dosud nejtěžší soupeř.

"30. 12. to bude přesně rok, co jsme v kleci naposledy viděli vždy pozitivně naladěného „Slávistu“. V OKTAGONu dosud neporažený miláček publika Matúš Juráček chce 7. vítězství v řadě, i když tentokrát to bude mít hodně složité. Možná vůbec nejtěžší zápas kariéry, navíc po roční pauze… Juráček má ve sbírce skalpy borců, jako je Boráros, Široký, Primera či Pukač. Přidá na konci roku do své sbírky i obávaného a mnohem zkušenějšího Lohorého?"

"Pětinásobný champ organizací TMT, UCMMA, BAMMA a Fight Start Championship si jde spravit chuť do welteru po prohraném a nevydařeném titulovém zápase s Kinclem. „Umění boje je nikdy nekončící cesta učení, jak být tou nejlepší verzí sebe sama,“ vyjádřil se Lohoré po OKTAGONu 35 a porážku vzal jako chlap. Přestože mu bitva o šampiona nesedla, francouzský rváč je v současnosti v naprosto senzační formě a po velmi náročné přípravě na titulový zápas neustále v tréninkovém a zápasovém tempu, na rozdíl od Juráčka…" láká na souboj sama organizace.

Pro Lohorého bude zápas znamenat také návrat do welterové divize, která by mu měla sedět více. Přípravu nepodceňuje a vyrazil do vyhlášeného Bangtao gymu v Thajsku, který je vyhledávaný i mezi bojovníky z UFC. Juráček pro změnu zamířil se šampionem Davidem Kozmou do slavného SBG v Irsku, odkud vzešel Conor McGregor. Můžeme tedy očekávat, že oba bojovníci přijdou s něčím novým.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na turnaji OKTAGON 38 bychom měli vidět také Matěje Peňáze, Matouše Kohouta či Rafaela Xaviera, jejich soupeři ale zatím oznámeni nebyli.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články