Oktagon přerůstá hranice Československa, Novotný naznačil, že chystá další světové zápasy!

Oktagon přerůstá hranice Československa, Novotný naznačil, že chystá další světové zápasy! Dvě hlavní postavy organizace Oktagon - Ondřej Novotný a Palo Neruda. | zdroj: Profimedia

Zdá se, že organizaci Oktagon čeká zářivá budoucnost a další světové zápasy. Promotér a spolumajitel Ondřej Novotný se podělil o své nadšení z domlouvání zápasů.

Organizace Oktagon MMA už dávno není jen lokální domácí organizací a pomalu ale jistě přerůstá hranice Československa. Začalo to samozřejmě tím, že promotéři dojednávali zahraniční soupeře pro české a slovenské bojovníky. A někteří z nich udělali takový dojem, že zde "zakotvili", nebo o to alespoň jeví zájem. Ze zemí jako je Brazílie či Finsko se navíc ozývají další bojovníci, kteří by měli zájem o angažmá.

Jedním z nejlepších zápasů na uplynulém Oktagonu 19 tak byl souboj neporaženého Afghánce Javida Basharata s houževnatým Ukrajincem Alexanderem Bezkorovaynym. Týmový parťák Karlose Vémoly z London Shootfighters nakonec vylepšil své resumé na 10:0, přičemž všechny své oponenty zvládl ukončit před limitem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na pozápasové tiskové organizaci svého kolegu fanouškům popsal sám Vémola a zároveň představil další dva týmové parťáky, od kterých rovněž očekává velké věci: "U Javida vidíte velký věci, teď už má 10:0 a je to jeden z těch lidí v London Shootfighters, kteří jsou tam asi 3, co bych vyjmenoval. Jeden z nich je Felix Klinkhammer, kterej snad bude zápasit v 77. Pak je tam Michael Shipman a tady Javid, kteří nechali všeho. Felix odjel z Německa v karavanu, zaparkoval to před gymem a je od rána do večera v tělocvičně. Javid s bráchou taky, ti snad z toho gymu ani nechoděj domů. Je úplně jedno v jakou hodinu přijdu do gymu, ti kluci tam vždycky jsou. Kromě gymu nemají žádnej život a to strašně obdivuju a respektuju." 

Sám Basharat samozřejmě asi doufá, že se brzy podívá mezi nejlepší v UFC, zatím by však rád čeřil vody Oktagonu. Ambice samozřejmě nedrží při zemi a rád by ukořistil šampionský opasek. "Chci být nejlepší na světě, to byl můj sen už odmalička. A dokud budu v Oktagonu, tak chci být šampionem. Už jsem vám říkal, že jsem nerad v čemkoliv druhý. Takže dokud nebudu šampionem, nebudu spokojený."

Radost ze zájmu zahraničních bojovníků neskrýval na tiskovce ani Novotný: "Jak rosteme, tak si lidi oblíbili a oblibují čím dál tím víc zahraničních bojovníků. Speciálně ve welterové váze to je teď nabité. Je tam Kaik Brito, Tato Primera a teď nám London Shootfighters nabízí Felixe Klinkhammera, který má skóre 6:0, jestli se nepletu, což je velmi zajímavý prospekt. Je tam Mate Kertesz. Takže my jsme strašně rádi, že se nám to takhle plní a hlavně, že si domácí fanoušci oblibují ty zahraniční bojovníky. A Javid je kluk, kterého si oblíbíte na první dobrou a dneska předvedl fantastický výkon, takže se tady okamžitě vytvoří nějaké povědomí a lidi ho budou chtít vidět znovu. Takže je jasné, že jak porosteme, tak s náma poroste nejenom ta domácí scéna ale i ta zahraniční a to je skvělé.

A pár dnů po skončení turnaje Oktagon 19 Novotný naznačil, že se brzy můžeme těšit na další světová jména. "Občas se to s**e a nejde nic a občas přijde noc jako je tahle. Rozepíšeš manažerům do celýho světa, vymyslíš si pár zápasů a začne to zapadat jako puzzle, jako matrix. Vidíš to, skládáš to a funguje to. Takže si myslím, že už brzy pro vás budeme mít some shit, very good shit," podělil se v noci na Instagramu se svým nadšením z domlouvání zápasů.

Těžko říct, který konkrétní zápas udělal Novotnému takovou radost, ale na nadcházejícím Oktagon 20 nás světové zápasy skutečně čekají. Ivan Buchinger se postaví Piotru Niedzielskimu, který aktuálně jede na vlně 7 vítězství a navíc bojuje z opačného gardu, což Ivanovi v minulosti dělalo problémy. Viktor Pešta se vrátí po loňské prohře s Martínkem a poprvé se ukáže ve váze do 93 kg. V kleci s ním skříží cestu Brazilec Ildemar Alcantara, který se v minulosti stejně jako český zástupce zkoušel prosadit v UFC. Z posledních 2 zápasů má sice prohry, ale určitě to nebude snadný soupeř a především na zemi by mohl Viktorovi slušně zatopit. V hlavním zápase nás pak čeká titulový souboj ve střední váze mezi Karlosem Vémolou a Alexem Lohore. Zahraniční soupeře bude mít ale také Daniel Škvor, Magda Šormová a Tomáš Fiala.

Druhé housle ale rozhodně nebudou hrát ani české a česko-slovenské souboje. Tvrďáci David Hošek a Milan Ďatelinka se pobijí o pomyslný post vyzyvatele ve váze do 84 kg. Matouš Kohout a Leo Brichta si střihnou odvetu z turnaje Underground. Miroslav "Inkvizitor" Brož se poprvé představí v lehké váze, kde ho přivítá nebezpečný "Král Severu" Jan Malach. V předsilvestrovskou noc se tedy rozhodně máme na co těšit.

Zdroje:  tisková konference , Ondřej Novotný Instagram

Nejnovější články