"Pirát" se po zranění vrací v rekordním čase do klece. Uvítá ho bojovník, který zaklepal na brány UFC

"Pirát" se po zranění vrací v rekordním čase do klece. Uvítá ho bojovník, který zaklepal na brány UFC zdroj: Profimedia

Samuel "Pirát” Krištofič velmi rychle překonal zranění a na poslední chvíli naskakuje na kartu turnaje Oktagon 25, kde se představí s účastníkem Dana White's Contender Series.

Krátce před turnajem Oktagon 22 finišoval Samuel Krištofič přípravu na další zápas, v němž ho čekal Alex Lohoré. Během tréninku si ale bohužel potrhal kolenní vazy a hned bylo jasné, že si bude muset od zápasení nějaký čas odpočinout.

“Pirát” byl přesvědčen, že se nevyhne operaci, z následných konzultací s doktory nicméně vyšlo najevo, že bude stačit intenzivní rehabilitace. Koncem března doufal, že na další zápas nebude muset čekat déle než čtyři měsíce, což byl velmi odvážný odhad. Nyní se ale zdá, že návrat stihne mnohem dříve.

“Původně jsem chtěl zápas na Štvanici, že to bude můj comeback po zranění, avšak v pátek mi volal Attilka, že to vypadá, že na mě na Štvanici nebudou mít prostor,” prozradil v rámci svého vysílání. Z této informace neměl velkou radost, protože by se pauza od posledního zápasu pořádně protáhlá. S Attilou se tedy rozhodli, že zkusí domluvit účast na turnaji Oktagon 25. Krištofič už je ostatně v plném tréninku a dle vlastních slov i v dobré formě, nic tomu tedy nebránilo. A nabídka od promotérů skutečně přišla.

“Vzali jsme to dva týdny před zápasem. To úplně stačí, protože forma je, trénuje se tvrdě, strava se dodržuje, protože jsem myslel, že budu mít na Štvanici zápas v 77, tak už jsem tu stravu začal dodržovat. Takže 84 nebude problém,“vysvětlil s tím, že víc by samozřejmě za tak krátkou chvíli shodit nestihl.

Do dalšího zápasu by chtěl nastoupit v rámci welterové divize, jedním dechem ale dodal, že o tom ještě není rozhodnuto. Přece jen zde má nevyřízené účty. “Máme tam i toho Vémolu, s kterým bych chtěl zápas, to hlavně dlužíme lidem. Ale naposledy, když jsem ho vyzval v kleci v Brně, tak zahodil mikrofon a odešel, takže k tomu se teď vracet nebudu.”

“Piráta” prověří Al Matavao, který nyní drží bilanci 8-4. V září loňského roku zaklepal na brány UFC, když se představil v rámci Dana White's Contender Series. Tafon Nchukwi ho však ve druhém kole knockoutoval. O stejný konec (taktéž ve druhém kole) se postaral Gregory Rodrigues, který si shodou okolností nyní o víkendu připsal první vítězství v UFC.

Zdá se tedy, že Matavao do nejvyšší ligy cestu nenajde. Krištofič si je ale dobře vědom, že jde o nepříjemného soupeře. “Má fialový pás v jiu-jitsu, v jeho zápasech jsem viděl, že se umí hýbat, ví, jak se má otáčet, kdy a na kterou stranu… Na zemi je klidný i když je na zádech, nepanikaří, ale více se drží v postoji. Viděl jsem, že dělá Muay Thai, má ten postoj takový nečitelný a nepříjemný, protože tam přiskakuje, má tvrdý úder, o čemž svědčí to, že má pět knockoutů. Takže budu muset dávat pozor, abych nějaký takový přiskočený úder nechytil,” ohodnotil Krištofič protivníka. U sebe však vidí velké výhody. V první řadě jde o výškovou převahu, zároveň věří, že bude v postoji lepší, nebezpečné přískoky si chce pohlídat tím, že si bude držet odstup a v ten pravý moment kontrovat.

Během vysílání Pirát uznal, že už nemá mnoho času a zřejmě se nestihne specificky připravit přímo na Matavaa. Věří ale, že se nakonec prosadí v postoji. “Ruce jsou na slušné úrovni, myslím si, že budou přesnější, delší, budu ho trestat, držet si vzdálenost, to mi bude sedět.” Příští týden se už chce věnovat pouze váze, nyní mu zbývá shodit zhruba devět kilogramů.

Návrat “Piráta” se uskuteční na turnaji Oktagon 25, který je naplánován na 19. června. Krištofič zároveň naznačil, že se následně pravděpodobně objeví na turnaji v Bratislavě, ten by chtěli promotéři uspořádat někdy na podzim.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články